DOETINCHEM – Na twee 2 seizoenen Zelhem keerde Vincent Bosch afgelopen zomer terug naar de club waar hij vanaf zijn jeugd voetbalde. Bosch speelt zondag voor VIOD zijn driehonderdste wedstrijd en heeft een beoogd doel voor ogen. Met dertig jaar is hij momenteel de oudste speler van de selectie en behoort tot de spelers die wekelijks een vaste waarde zijn voor het team van trainer Jan Lorsé. Zondag komt DCS uit Zevenaar bij VIOD op bezoek en treft Vincent Bosch een speler waar al op 17-jarige leeftijd tegen speelde.

“De wedstrijden tegen DCS ….LEES VERDER…KLIK HIER

De lijstaanvoerder met de meeste aantal wedstrijden voor VIOD 1 is ADRIE van ROOYEN.

August van Onna, de Archivaris van VIOD, vertelt:

Adrie van Rooyen, speelde zijn meeste duels voor VIOD 1 als keeper.

“Adrie van Rooyen voert de lijst aan van de meest gespeelde wedstrijden in VIOD 1. Hij heeft vanaf 1968 de volgende reeks aantal wedstrijden per seizoen gescoord: 18 – 18 – 24 – 16 – 23 – 21 – 7 – 22 – 24 – 28 – 25 – 22 – 23 – 24 – 23 – 10 en 13. Totaal dus 341 wedstrijden voor VIOD 1. Zijn laatste seizoen was in het seizoen 1984-1985.

Het seizoen 1974-1975 maakte hij plaats voor jeugdige concurrentie: Chris te Braak die later furore maakte bij vv Doetinchem. Begrip voor aanstormend talent en zelf ambitie om als speler toch weer een plek te veroveren in het team. Als spits. En dat lukte via het tweede. Als spits was hij seizoen 1976-1977 met 6 goals nr. 2 op de topscorerslijst van VIOD ( dan debuterend in 4e klasse KNVB) . Seizoen 1977-1978 keerde hij terug in het doel. Adrie van Rooyen speelde ook zaalvoetbal (foto in de krant tijdens toernooi om het oostelijk kampioenschap in 1977).

Scoorde in totaal 29 keer met als bijzonderheid dat hij heel lang de man was voor de penalty’s: benutte ze zelf allemaal en hield er een groot aantal tegen (en dit kan Vincent Bles van getuigen).

Frank Janssen, staat op plaats 2 van deze ranglijst. Hij speelde 305 wedstrijden voor VIOD 1 en hierdoor is hij (nog) de nummer 2 !