Wat was het een heerlijk frisse, maar zonnige zaterdagochtend om te voetballen! Aangezien vorige week de competitie was afgelast vanwege de kou en de kans op sneeuw, hadden onze jongste toppertjes er vandaag extra veel zin in! Nadat de veldjes door wederom behulpzame ouders waren uitgezet en onze Cuppers waren warmgelopen, kon het startsignaal om 8.30 uur worden gegeven.

(Ronde 1)

We beginnen op veld 1 met Uruguay tegen België. Deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd! Beide teams hebben gevochten voor de winst. Echter vlak voor het eindsignaal scoorde België en werd de eindstand uiteindelijk 2-3 voor België. Goed gedaan team België en welkom nieuwe Cuppers Casper, Mart en Dean .

Op veld 2 is de wedstrijd gaande tussen Spanje en Duitsland. Het o zo gedreven Spanje had helaas weinig in te brengen tegen het sterke team van Duitsland. Duitsland scoort namelijk maar liefst 6 keer! Zo eindigt deze gestreden strijd met een eindstand van 1-6.

Op veld nummer drie mochten Brazilië en Nederland het tegen elkaar opnemen. Ook deze twee teams waren aan elkaar gewaagd. Nederland was iets sterker in de aanval, waardoor zij het veld verlieten met 4 doelpunten op zak. Ondanks het sterkere Nederland, wist Brazilië ook twee keer te scoren! Goed gedaan Brazilië! Eindstand 2-4.

(Ronde 2)

In de tweede rond vliegen overal de doelpunten om onze oren! Tjonge wat hebben onze toppers een strijdlust! Veld 1 Duitsland – Uruguay. Wederom speelt Duitsland een mooie wedstijd, maar heeft het iets moeilijker tegen Uruguay. Ondanks de drie doelpunten tegen, weet Duitsland weer vijf keer te scoren en verlaten zij wederom het veld met 3 punten in the pocket!

Op veld 2 spelen België tegen Brazilië. Poeh poeh, dit was amper bij te houden! Bij deze twee topteams vliegt de bal om en om in beide doelen! Helaas voor Brazilië scoort België twee keer vaker… Zal Brazilië in de volgende competitie revanche kunnen nemen? België gefeliciteerd met deze overwinning! Eindstand 8-6.

Ondertussen speelt op veld 3 Nederland tegen Spanje.. Oei.. Hier heeft Nederland het erg zwaar. Ze leggen het behoorlijk af tegen het sterke Spanje. Spanje krijgt hier dan ook de kans om zeven keer te scoren. Ondanks deze 7 doelpunten, heeft Spanje de teller niet op ‘0’ weten te houden en scoort Nederland toch nog 1 keer voor de eer J Volgende keer beter Nederland! Eindstand 1-7.

En dan… PAUZE!!!! Zowel de toeschouwers als onze toppers hebben even de tijd om lekker bij te tanken

(Ronde 3)

Uruguay – Brazilië. Ik weet niet wat er in de ranja zat, maar Uruguay is de eerste twee nederlagen compleet te boven gekomen en scoort de ene na de andere! Ondanks de drie nederlagen verlaat Brazilië met opgeheven hoofd het veld. Volgende keer beter kanjers! Gefeliciteerd met deze overwinning Uruguay! Eindstand 7-0. Ondertussen speelt Nederland tegen Duitsland… Duitsland, de gevreesde tegenstander in deze competitie speelt wederom een fantastische wedstijd. Er is geen houden aan, aan deze drie spelertjes! Het ene na het andere doelpunt valt. Ondanks dat Nederland heeft gevochten en zelfs twee keer heeft weten te scoren, verlaat Duitsland met twaalf (!) doelpunten het veld. Eindstand 2-12.

Op veld 3 is de wedstijd tussen Spanje en België aan de gang. Dit veld kleurt rood! La Furiá Roja (De rode woede) tegen de Rode Duivels 😉 Zal België voor de derde keer op rij gaan winnen? De vermoeidheid van onze Belgische spelertjes begon parten te spelen, waardoor Spanje wat meer kansen kreeg om te scoren.  Na een spannende wedstijd is de zege dan toch voor Spanje en gaan zij met een 2-0 winst naar huis. Beide teams hebben twee gewonnen wedstrijden en gaan met 6 punten naar de laatste ronde van deze competitie!

Het was wederom een heerlijke, frisse en zonnige zaterdagochtend! Volgende week zaterdag (31 maart as.) is er geen competitie voor onze Cuppers. De vierde en tevens laatste speelronde van deze competitie vindt plaats op zaterdag 7 april as.

Tot dan allemaal!

Met sportieve groet, Het HMQ-team, Jos, Rutger en Chantal,

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit verslag?  Stuur een appje naar Chantal (Coördinator HMQ Cup) 06-48189443.