VIOD JO19-1 moest de punten laten aan zijn tegenstander FC Winterswijk JO19-1. Gezien het spelbeeld viel er niets af te dingen op de 0-2 overwinning voor de gasten. De Winterswijkers combineerden iets gemakkelijker en hadden met hun fysiek ijzersterke centrumspits de absolute uitblinker in huis.

Roy moest voor de wedstrijd puzzzelen. Ryan (Chevalking) ontbrak omdat hij een dag later een plek zou krijgen in de basisopstelling van het eerste elftal. Hetzelfde gold voor Mike (Severs), die ook – naast Ryan – in de dug-out plaats had genomen. Daarnaast was Wessel (Rensen) na zijn rode kaart tegen SDOUC (2x geel) voor één duel geschorst en ook Rick (Vorwerk) was er niet bij. Daarbij kwam nog dat Tijn, Dilan, Julian, Thijs en Rinke allen verre van fit waren. Na een gelijkopgaande strijd was de eerste levensgrote kans voor de thuisclub. Gelegenheidsspits Thijs sprintte zijn tegenstander eruit, maar alleen voor de keeper fabriceerde hij een onvervalste afzwaaier. Even later liet ook Rinke een mooie kans onbenut. En dan treedt een onvervalste voetbalwet in werking; als jezelf de kansen niet benut dan doet de tegenstander dit wel. Een diepe bal werd door Dax niet goed beoordeeld, waardoor de Winterswijk-spits alleen op Niels afging. Dax trachtte zijn inschattingsfout nog recht te zetten, maar liep toen zijn tegenstander ‘van de sokken.’

De scheidsrechter wees terecht naar de stip en de penalty werd beheerst binnen geschoten, 0-1. VIOD leek nu even van slag en de Winterswijkers slaagden er nog enkele keren in dreigend in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Doelman Niels wist echter verder onheil te voorkomen. Op slag van rust liep niemand tegen een mooie vrije trap van Tijn aan, anders had het zo maar 1-1 gestaan bij rust. Met Kaan voor Rinke begon VIOD energiek aan de tweede helft en Laurens tikte een scherpe voorzet van de mee naar voren gekomen Tijn rakelings naast. Het offensief van de thuisclub ebde na een minuut of tien weg en FC Winterswijk trok het initiatief weer meer naar zich toe. Dit resulteerde in de 62e minuut in een “vorentscheidung.” Een ongevaarlijk ogende dieptepass kon door de centrale middenvelder van de gasten omgezet worden in de 0-2, omdat Tijn dacht dat Niels in zou grijpen en Niels dat verwachtte van Tijn. Nu gebeurde er feitelijk niets en kwam FC Winterswijk wel héél gemakkelijk aan zijn tweede treffer.

Dit was de doodsteek voor de thuisclub, want de geest leek nu plotsklaps uit de fles. VIOD kwam in het laatste kwart van de wedstrijd nog tot één honderdprocent kans, maar de ingevallen Damian – al met een wedstrijd van de JO17-1 in z’n benen – zag zijn inzet stijlvol gekeerd worden door de uitstekende keeper van FC Winterswijk.

Jammer, maar meer zat er dit keer niet in. Volgende week wacht weer een zwaar karwei in en tegen (Concordia) Wehl. Hopelijk kan Roy dan weer beschikken over een iets bredere en fittere selectie.

Opstelling VIOD JO19-1: Niels Mulder; Dax Oosterbaan, Tijn Lubbers, Boy Wentink, Niek Monchen; Ian Bruijs, Len Derks, Julian Wennekes (60. Dilan Ozerdogan); Rinke Giesen (46. Kaan Ozerdogan), Thijs Lieffering, Laurens van der Luit (70. Damian Weber).

door Bob Lubbers