Zaterdag 10 maart stond de thuiswedstrijd tegen VVG`25 op het programma. De avond er voor hebben jongens en dame nog flink getraind onder bezielde leiding van René en interim trainer Jeroen, toch waren na de training zorgelijke blikken vanuit het technische hart. Het team miste het heilige vuur met de training, er werd slecht geluisterd volgens technische staf ofwel dat belooft weinig goeds voor de zaterdag.

Desondanks zag het team er zaterdagochtend fris en vrolijk uit en de ouders ook maar dat kwam meer door het aangename weer waarschijnlijk. Om 8.45u klonk het fluitsignaal voor de aftrap van de wedstrijd van VIOD JO9-7 – VVG’25. Als jonge veulens die worden losgelaten in de wei, stormde ze me z’n allen op de bal af en liepen elkaar daar mee flink voor de voeten. De technische staf gaf direct aan dat ze het veld breed moesten maken. Inmiddels weten ze wat hiermee wordt bedoeld en zag je meteen resultaat door de vrije man te zoeken. Het duurde niet lang of Dinand had de 1-0 in het netje liggen. Na de slappe training van de avond er voor, hebben ze waarschijnlijk energie overgehouden wat al snel resulteerde in de 2-0 door Sven. Langzaam kwam het zonnetje er ook door wat de jonge veulens in wei nog meer energie gaf want ze galoppeerde keer op keer vrolijk door richting de goal van VVG.

Met de rust in zicht maakt Robin de 3-0. Alleen het was nog geen rust, een moment van onoplettendheid zorgt voor een tegengoal en gaan we aan de limonade met een 3-1 voorsprong. Na rust gaat Enzo keepen en Jaydon het veld in om ook goaltje mee te pakken. Dit maakt Jaydon ook direct waar door al snel de 4-1 op het scorebord te zetten. Uiteraard kan Thijs niet ontbreken in het lijstje van doelpuntenmakers, dus na wat kappen en draaien krijgt hij de bal goed voor z’n rechter voet en ligt de 5-1 er in. Deze comfortabele voorsprong sust het team in slaap want vanuit niets, scoort VVG 5-2. Na zijn eerste competitie goal in de vorige wedstrijd te hebben gemaakt en net ook de 2-0 gemaakt te hebben heeft Sven de smaak te pakken. Op aangeven van Lotte maakt Sven de 6-2. In een heerlijk voorjaarszonnetje loopt de wedstrijd ten einde, als VVG nog 6-3 maakt. Nog eenmaal zet VIOD aan voor het laatste fluitsignaal en komt de bal voor de voeten van Sven, die zich niet bedenkt en deze op de pantoffel neemt en uitslag op 7-3 zet en voor z’n eerste hattrick tekent.

Het was weer een heerlijke zaterdagochtend, om te zien met hoeveel plezier en passie er wordt gevoetbald door VIOD JO9-7 tegen VVG en de sportiviteit gezelligheid die langs de lijn heerst.

Een papa die trots is dat zijn zoon onderdeel is van dit team.