KEIJENBORG – Met de nederlaag in eigen huis nog vers in het geheugen, heeft VIOD zich vandaag niet opnieuw laten verrassen door Keijenburgse Boys. Nadat Huub Oosterink na tien minuten de score had geopend, maakte VIOD in de 2e helft het karwei af. Het werd slechts 2-0 voor het team van trainer Jan Lorsé, maar gezien de mogelijkheden die VIOD vandaag kreeg had de score veel hoger moeten uitvallen. De thuisclub raakte tweemaal het houtwerk, maar kon het de verdediging van VIOD niet moeilijk maken. Dat VIOD vanmiddag maar twee keer scoorde, kan voor de 3e periode straks tegen gaan werken.

De Wedstrijd

Geen Vincent Bosch vandaag in de basis. De centrale verdediger van VIOD bleef door een kuitblessure langs de kant. Julian Bril zakte een linie en Dominic Bolmeijer werd als middenvelder ingezet. Vanaf de aftrap kreeg VIOD direct een mooie gelegenheid om de score te openen. Lex Overbeek, die vanmiddag veelvuldig aan de bal te vinden was, kon de bal uit ’n vrije positie midden voor het doel inschieten. Zijn doelpoging verdween tegen het vangnet achter het doel. Binnen tien minuten wordt de aanvalsdrift van VIOD beloond. Vanaf de linkerzijde wordt door verdediger Jos Klein Bleumink een aanval op gezet. Aanvaller Mike Severs weet de pass goed te controleren en legt de bal terug op de inlopende Dominic Bolmeijer. Zijn schot wordt gekraakt door de verdediging van Keijenborg en de bal valt voor de voeten van de op rechts inlopende Huub Oosterink. De clubtopscorer van VIOD weet wel raad met dit soort ballen en prikt de bal langs doelman Bjorn Grotenhuys van Keijenburgse Boys (0-1). Een fase breekt aan dat VIOD zelden in gevaar komt en zichzelf kan belonen met de geboden kansen. Jorn Eijkelkamp schiet eerst een pass van Mike Severs keihard over en even later schrikt hij van een kans als de bal voor zijn voeten valt bij de rechter paal. Zijn inzet wordt nog geblokkeerd en hobbelt over de achterlijn tot corner. Dan volgt het moment dat VIOD met de schrik vrijkomt. Links van het doel staat Keijenborg aanvaller Tom Goossens geheel vrij om de bal in de verste hoek te koppen. VIOD-doelman Willem Thijssen is kansloos op de geplaatste kopbal en kan slechts toekijken. Tot opluchting van de vele VIOD-supporters ketst de bal via de rechter paal weer het veld in.

De 2e helft

In het begin van de 2e helft hetzelfde beeld als in het eerste deel. VIOD controleert de wedstrijd en wil snel op een ruimere voorsprong komen. Binnen tien minuten is het ook raak. De maker van dit doelpunt staat aan de voorbereiding van dit doelpunt. Keijenborg doelman Bjorn Grotenhuys schiet een terugspeelbal richting middenlijn, waar Jorn Eijkelkamp de bal tot tweemaal toe al koppend onder controle krijgt. Hij ziet dat de keeper nog ver voor zijn doel staat, maar kiest voor een dribbel en gaat een combinatie aan met Mike Severs. Zelf schuift hij middendoor richting zestien meter, waar hij de bal krijgt aangespeeld. Met een goede schuiver schiet Jorn Eijkelkamp de bal in het doel en komt VIOD geheel verdiend met 2-0 voor te staan. Hierna krijgt VIOD kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar zowel Marten van Delden, Jorn Eijkelkamp, Mike Severs en Huub Oosterink slagen er niet in om hun supporters wederom te laten juichen. Nadat een verdwaalde voorzet van Keijenborg-verdediger Joris Jansen die de lat raakt, zet trainer Jan Lorsé nog twee verse spelers in. Ryan Chevalking vervangt de goed spelende Dominic Bolmeijer en Lex Overbeek moet plaatsmaken voor Len Derks. VIOD gaat door deze twee wissels met drie eerstejaars A-junioren de laatste tien minuten in. Als er ook voor deze wedstrijd een Man of The Match prijs was geweest, had vleugelverdediger Thomas Jansen deze vandaag weer kunnen opeisen. Niet alleen door zijn verdedigende kwaliteiten, maar vooral voor zijn aandeel opbouwend (goede passes) en in aanvallend opzicht. Hij weet zichzelf echter niet te belonen en ziet een schot op doel net naast de verkeerde kant van de paal gaan en de stand blijft tot het einde op 0-2 staan.

VIOD heeft zich vandaag niet laten verrassen door Keijenburgse Boys en wint eenvoudig met slechts 2-0, waar andere clubs aan de top van de ranglijst veelvuldig het doel wisten te vinden. Opmerkelijk is wel dat wederom geen tegentreffer werd geïncasseerd en een compliment gaat uit naar de complete verdediging van de Doetinchemmers. Zondag, 1 april – 1e Paasdag, de eerst volgende wedstrijd. Dan komt FC Trias uit Winterswijk op bezoek, dat de laatste weken goede resultaten heeft behaald en bij koploper MASV met 2-0 wist te winnen.

Wordt vervolgd! U komt toch ook weer kijken? Tot zondag!

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Inleiding van openingsdoelpunt. Dominic Bomeijer schiet de bal op doel

Huub Oosterink schiet het gekraakte schot van Bolmeijer binnen