Wedstrijdverslag Pax JO11-5 tegen VIOD JO11-8

Na de fantastische overwinning van afgelopen week reisden de jongens van VIOD JO11-8 zaterdag 14 april vol goede moet af naar Hengelo om daar te spelen tegen Pax JO11-5. Hoewel de wedstrijd toch pas om 10.30 begon was VIOD blijkbaar nog niet helemaal wakker. In de eerste minuut was er namelijk al direct gevaar voor het doel van Tijn. Gelukkig dook Tijn boven op de bal en was het gevaar weer geweken. Tijn bracht vervolgens direct de bal weer in het spel wat een gevaarlijke uitbraak van VIOD opleverde, maar ook dit resulteerde niet in een doelpunt. Zo golfde het spel de eerste vijf minuten op en weer met de grootste kans voor Pax, maar dit schot belandde gelukkig op de paal. Pax bleek een geduchte tegenstander met een solide verdediging waar VIOD moeilijk door heen kon komen. Niek probeerde het daarom maar eens met een schot van afstand. Deze ging helaas net over. Maar kort daarna was het dan toch raak voor VIOD ; Liam schoot de 1-0 binnen.

Direct daarna zette Pax er een tandje bij, maar o.a. door goed verdedigend werk van Gijs kwamen ze niet dicht bij het doel van VIOD . En aan de andere kant probeerde VIOD middels de snelle vleugelspelers Lyam en Jayden de score op te krikken. Maar helaas ook dit lukt niet. Langzamerhand begon VIOD wat overwicht te krijgen. Een afstandsschot van Kaan ging maar net over en Jesse zette met een fraaie pass Lyam nog vrij voor het doel, maar helaas het bleef 1-0. En waar iedereen al bang voor was gebeurd dan inderdaad; vanuit het niets scoort Pax de 1-1. Dit is ook tevens de ruststand.

Na de rust blijft het spelbeeld hetzelfde. Dit resulteert in kansen voor beide ploegen. Namens VIOD proberen zowel Liam als Julius met een hard schot de keeper van Pax te passeren, maar hij staat zijn mannetje en houdt beide schoten tegen. Maar uiteindelijk heeft hij op het schot van Jesse geen antwoord en dus komt Viod na tien minuten spelen in de tweede helft op een 2-1 voorsprong. Het lijkt er op dat de jongens van VIOD te veel met hun krachten hebben gesmeten in de eerst helft; want in het laatste gedeelte van de wedstrijd beginnen ze steeds meer achter de feiten aan te lopen en wordt Pax steeds sterker. Zij weten dan ook twee keer vlak achter elkaar te scoren, waardoor ze de 2-1 achterstand in één keer ombuigen naar een 3-2 voorsprong. VIOD gaat dan alles of niets spelen. Dit levert nog twee grote kansen op, maar deze gaan er helaas niet in. En doordat VIOD vol op de aanval gaat spelen, ontstaat er ruimte voor Pax. Zij weten hier wel raad mee en weten zelfs nog twee keer te scoren, zodat ze uitlopen naar 5-2.

VIOD toont in de laatste minuten nog veerkracht en Liam weet dan ook nog een doelpunt te maken, zodat de eindstand uitkomt op een 5-3 overwinning van Pax. De jongens van VIOD hebben gestreden voor wat ze waard waren, maar helaas was Pax vandaag een maatje te groot.

Volgende week zaterdag liggen er nieuwe kansen tegen Veluwezoom JO11-3.