DOETINCHEM –  Goed verdedigen en effectief met kansen omgaan.  Met deze titel kunnen we de wedstrijd tussen VIOD en FC Trias omschrijven. Tijdens de wedstrijd op 1e Paasdag kreeg VIOD een handjevol kansen om te scoren. Driemaal wist men hieruit het net te vinden. Verdedigend kwam VIOD niet in gevaar. De bezoekers uit Winterswijk kregen ook een paar mogelijkheden, maar wisten niet te slagen om te scoren. Voor rust kwam VIOD door verdediger Julian Bril op voorsprong. Direct na rust wist Huub Oosterink bij de 1e paal de tweede VIOD-goal te scoren. Mike Severs zette zijn naam achter de derde treffer. Weer drie punten voor VIOD en voor de vijfde keer achtereen werd geen tegendoelpunt geïncasseerd. Dit zegt ook wel wat, voor een team dat goed op elkaar is ingespeeld. VIOD blijft in het spoor van koploper MASV en nummer twee DCS uit Zevenaar. De doelstelling aan het begin van de competitie was handhaving. Dit werd voor de winterstop bijgesteld. Een plek in het linkerrijtje moet toch tot de mogelijkheden horen. Maar kan VIOD nu de lat nog hoger leggen? De eerst volgende wedstrijden, uit tegen OBW en thuis tegen MASV en VDZ Arnhem gaan hierop het antwoord geven. Geen eenvoudige klus. Belangrijk is dat de selectie fit blijft en niet tegen schorsingen aanloopt.

De wedstrijd:

Geen Vincent Bosch en Lukas de Graaf op het wedstrijdformulier vandaag. Beide spelers zijn nog niet hersteld en werden rust gegund met oog op de belangrijke wedstrijden die gaan komen. VIOD vanaf minuut één met de vaste basis elf van de afgelopen weken.’Never change a winning team’, zal trainer Jan Lorsé gedacht hebben. Over het eerste half uur kunnen we kort zijn. VIOD laat het initiatief aan Trias over. De eerste scoringsmogelijkheid is dan ook voor de gasten, die op 25 meter van het doel een vrije trap krijgen toegewezen. De bal gaat rechts van de kruising net over het doel. Even later een schuiver van VIOD-aanvoerder Marten van Delden op doel van Trias-doelman Mathijs Stortelers. De goede doelman van de gasten weet het leder uit de rechterhoek te houden. Dan valt het openingsdoelpunt van deze wedstrijd. VIOD komt op voorsprong. Een kopbal van Julian Bril (assist van Lex Overbeek) valt via de keeper tegen de paal aan. In de rebound weet Bril de bal alsnog binnen te werken en de 1-0 komt op het scorebord. Voor rust krijgt Trias-aanvaller Tom Berendsen een mogelijkheid zijn traptechniek te tonen. Echter lukt het hem niet uit de vrije trap net buiten de zestien te scoren. De bal smoort in de VIOD-muur en de tussenstand blijft ongewijzigd. Scheidsrechter Peter Bloksma uit Lunteren trekt nauwelijks wat extra tijd bij en stuurt de teams naar de kleedkamer.

De 2e helft

Ad interim trainer Ronald Silooy van FC Trias wijzigt voor de aftrap van de tweede helft zijn team op één plaats. Centrale verdediger Joost Piek mag zijn vaste plek weer innemen. Hij was door een disciplinaire straf buiten de basis gehouden. Of de wissel een aandeel heeft gehad bij het tweede VIOD doelpunt is gissen, maar Huub Oosterink weet de verdediging van Trias na twee minuten speeltijd bij de 1e paal af te troeven. Oosterink mag zijn collega aanvaller Mike Severs dankbaar zijn. Vooraf ging Severs met een sublieme passeer beweging zijn directe tegenstander voorbij, om vervolgens de bal richting 1e paal te schieten. Huub Oosterink snelt de beide centrale verdedigers van Trias voorbij en tikt de bal behendig binnen. 2-0 voor VIOD. Dit is alweer zijn 15e competitiedoelpunt. Hierna had Trias direct iets terug kunnen doen en de tussenstand iets dragelijker kunnen maken. Het is middenvelder Nick Houwers, die de bal uit een vrije positie kan binnenkoppen. Hij zoekt het doel iets te hoog en de bal verdwijnt over de lat tegen het vangnet aan. Als VIOD na ruim een uur spelen zelfs op een 3-0 voorsprong komt, lijkt de wedstrijd al beslist. Eerst lijkt Huub Oosterink te scoren, maar zijn schot wordt geblokt door de keeper. Mike Severs ziet dit gebeuren en pikt de bal op om vervolgens van een metertje of tien de bal keihard tegen de touwen te schieten, onhoudbaar langs keeper Mathijs Stortelers. Nog voor het eindsignaal krijgt Tom Berendsen wederom een goede kans om te scoren. Nu kopt hij de bal in kansrijke positie net naast het doel en blijft de stand 3-0 in het voordeel van VIOD.

VIOD heeft vandaag gedegen en zuinig de wedstrijd naar haar hand weten te zetten. Driemaal het net gevonden en doelman Willem Thijssen kreeg nauwelijks een bal tussen de palen te verwerken. FC Trias heeft een team, dat zich beslist zal handhaven in de 3e klasse, maar zal iedere wedstrijd 90 minuten scherp moeten zijn om de doelpunten die vandaag vielen te voorkomen. VIOD gaat zich deze week voorbereiden op de wedstrijd tegen OBW.  Om half drie wordt zondagmiddag in Zevenaar afgetrapt. Wordt vervolgd.

door John van der Kamp

Foto’s: Erik Eijkelkamp

Videoverslag: RTV Slingeland

Dominic Bolmeijer snelt langs Trias aanvoerder Rolf Honderslo

Julian Bril tikt de afvallende bal binnen. 1-0 voor VIOD

Jos Klein Bleumink wordt op de huid gezeten door Trias verdediger Twan de Roos

Lex Overbeek wurmt zich tussen tegenspeler en bal in

Thomas Jansen soleert de zestien binnen.

Mike Severs scoort het derde VIOD doelpunt.

Mike Severs (r) is The Man of The Match en staat samen op de foto met Pupil van de Week Quinn Bischoff (midden)

meer foto’s van dit duel: KLIK HIER

het VIDEO VERSLAG