Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een heuse stadsderby. Onze mannen mochten aantreden tegen DZC JO11-2. Na de nederlaag van afgelopen week tegen Varsseveld hadden we iets goed te maken. Voorafgaand aan de wedstrijd was er erg goed getraind met veel passie en het nodige plezier.  Zoals gewoonlijk was een ieder weer ruim op tijd in de kleedkamer en in wedstrijdtenue en duidelijk gebrand om iets recht te zetten. Na een korte wedstrijdbespreking zonder veel taken mee te geven startten de mannen de warming-up om niet veel later af te trappen op het nieuwe hoofdveld.

VIOD startte gelijk goed met veel drang naar voren, de eerste kansen werden gecreëerd en waar een dot van een kans vakkundig om zeep werd geholpen was plots DZC voor onze goal…1-0!  Enigszins verbaasd keken de mannen om zich heen om snel de bal weer af te trappen. Een kleine aanpassing om nog iets meer voetbal en fysiek te krijgen op het middenveld werd gedaan en VIOD ging weer vooruit. Het duurde niet lang of de stand werd gelijk getrokken en mooier nog, de 1-2 stond ook op het scorebord! Onze vrienden van Zuid waren het opeens kwijt en VIOD oogde oppermachtig. Duels werden aangegaan en het samenspel was goed.

De geweldig leidende DZC-scheidsrechter, een voorbeeld voor veel clubscheidsrechters, blies voor de rust.In de rust waren er voornamelijk complimenten en niet veel later was de 2e helft weer onderweg.

Onze mannen gingen gewoon verder met het spel uit de eerste helft. Samen en vlot combinerend werd de defensie van DZC getest. De ene aanval nog mooier dan de ander. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-3 en 1-4 genoteerd konden worden. De zon begon steeds meer te schijnen voor het VIOD-kamp. Ook 1-5 mocht nog geschreven worden. Het was weer genieten deze ochtend. Een prima herstel en ook perspectief voor de volgende wedstrijden!

Aankomende zaterdag staat Zeddam/Sint Joris JO11-1 op het programma en reizen we af naar Zeddam om de 3 punten op te gaan halen.