Aan het eind van de najaarscompetitie was JO15-4 de minst te benijden ploeg bij VIOD. Zeven wedstrijden gespeeld, nul punten. Weinig gescoord (8) en veel tegendoelpunten (48).
Deze voorjaarscompetitie leek het nog droeviger te kunnen: zes wedstrijden verloren, nog minder gescoord (4) en nog meer tegendoelpunten (52). In 13 wedstrijden exact 100 tegentreffers! En toch…. Goede trainingsopkomst, elke wedstrijd weer optimistisch starten en elke wedstrijd weer positieve ruggensteun van flink wat ouders. Maar elke wedstrijd ook weer binnen de kortste keren op achterstand door onoplettendheid en bij gebrek aan een vaste keeper. Dan zakt de moraal in rap tempo in een wedstrijd…..

Maar zaterdag 21 april komt dan eindelijk de ommekeer. Tegen medestaartploeg Silvolde JO15-2 staat er een “echte” keeper op doel en kan VIOD vrijer voetballen. Er komen enkele mooie kansen, maar de keeper van Silvolde keept ook sterk. Liefst 25 minuten blijft het 0-0 (ongekende weelde) en dan is het spits Peter die eindelijk en zeer verdiend de 0-1 scoort.

Vier minuten later scoort Glenn de 0-2. Wat opvalt is dat de hele ploeg positief blijft spelen en blijft knokken voor een nog beter resultaat. Wat ook opvalt is dat iedere speler bij VIOD in aanmerking komt voor wissels. Ook de sterkste spelers. Ook valt op dat Silvolde pover voor de dag komt en niet in eigen mogelijkheden lijkt te geloven. Daarom is het niet verwonderlijk dat Peter meteen na rust de 0-3 scoort en Daan in de 42e minuut zelfs 0-4. Twee minuten later vervalt VIOD in een oude fout: verleen de tegenstander vrije doorgang: 1-4. Dat scoort gemakkelijker. Na een half uur herstelt Britt de schade 1-5. Met nog tien minuten te spelen brengt Silvolde twee nieuwe spelers. De grensrechter verontschuldigt zich bij het VIOD-publiek: het is “eigenlijk niet eerlijk, want het zijn spelers van onze C1”.

Navraag leert dat Silvolde C1 koploper is in de 2e klasse….. Zeven gespeeld, 21 punten!! Als deze inbreng (hij zou op een lijstje staan bij Vitesse..) nu wel heel gemakkelijk de score wijzigt (elke drie minuten een goal) oppert een moeder dat hij ook weer gewisseld zou kunnen worden. Voor Fair Play. Knap gezien…. Maar gericht aan dovemansoren!

Gelukkig floot de Silvoldse scheidsrechter exact op tijd voor het einde. VIOD wint zwaar verdiend met 5-4!!!

door August van Onna