De ‘A-junioren’ van VIOD moesten aantreden tegen de leeftijdsgenoten van Sportclub Lochem, voor dat de promotiecompetitie begon in januari de gedoodverfde kampioen. De Lochemmers hadden in de najaarscompetitie namelijk alle tien wedstrijden soeverein weten te winnen. In de promotiepoule van de eerste klasse categorie A was het echter al tweemaal fout gegaan voor de favorieten. Zo verloor SP Lochem met 3-1 van Diepenveen en ging het uitduel tegen VVG’25 met maar liefst 5-1 verloren. Op de vraag hoe dit kon gebeuren antwoordde de coach van de Lochemmers dat zijn pupillen heel leuk kunnen voetballen, maar enkele bepalende spelers moeite hebben om met tegenslag om te gaan. Wat dat betreft liet VIOD misschien wel een gouden kans liggen. Want wat was er gebeurd als Thijs alleen voor de keeper wél had weten te scoren? Dan had SP Lochem al tegen een vroege achterstand aangekeken (7e minuut) en was menig Lochem-speler mogelijk drukker met zichzelf (c.q. zijn eigen frustratie) geweest dan met z’n tegenstander. Nu konden de gasten – na een gelijkopgaand begin van de wedstrijd – gestaag een veldoverwicht opbouwen. Dat de Lochemmers halverwege de eerste helft de score wisten te openen zag je – ook als niet-voetbalkenner – dan ook al enigszins aankomen. Daar hadden ze overigens wel een grote dekkingsfout aan VIOD-zijde voor nodig, want de linkermiddenvelder van SP Lochem stond vogeltje vrij toen hij subtiel de bal richting tweede paal binnenschoot, 0-1. Niet veel later verdubbelde SP Lochem de score, al weer profiterend van persoonlijke fouten aan VIOD-kant. Zo veroorzaakte Tijn onnodig een vrije trap halverwege de eigen helft die de doorgaans zo betrouwbare Niels vervolgens zo maar uit z’n handen liet vallen. De rebound was een simpele prooi voor de centrumspits van de gasten, 0-2.

VIOD mocht nog blij zijn dat het bij rust bij deze stand bleef, want in het laatste kwartier van de eerste helft was er eigenlijk alleen nog maar sprake van éénrichtingsverkeer. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Als het duel nog had kúnnen kantelen, dan had dit in de 65e minuut moeten gebeuren. Na een prima individuele actie van Wessel ontstond er een scrimmage voor het Lochem-doel, maar wonder boven wonder ging de bal er niet in. Even later kwam ook de mee naar voren gekomen Boy helaas een teenlengte tekort om tot scoren te komen. Aan de overkant wist Lochem – in een haast identieke situatie – wél te scoren, 0-3.  Daarna was de wedstrijd definitief gespeeld en de tegenstand van VIOD, begrijpelijkerwijze definitief gebroken. Lochem JO19-1 op zijn beurt wenste zich in de slotfase – mede door de ongewone hoge temperaturen op het kunstgrasveld – niet meer bovenmatig in te spannen, waardoor de laatste vijftien minuten van het duel net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden.

Volgende week wacht er al weer een moeilijk karwei voor VIOD JO19-1. Niet alleen omdat Wijhe’92 de voorlopige nummer vier in de rangschikking is, maar ook omdat de reisstijd al gauw vijf kwartier bedraagt.

opstelling VIOD JO19-1: Niels Mulder; Dax Oosterbaan, Tijn Lubbers, Boy Wentink, Niek Monchen; Thijs Lieffering (72. Rick Vorwerk), Dilan Özerdogan (60. Ian Bruijs), Len Derks; Laurens van de Luit, Wessel Rensen, Julian Wennekes (60. Rinke Giesen).