De spannendste wedstrijd van dit weekend kwam niet uit de eredivisie of de eerste divisie, zelfs niet uit de Engelse competitie. Nee hoor, de spannendste wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van voetbalclub VIOD uit Doetinchem.

En dan hebben we het over VIOD J onder 11-8 tegen De Veluwezoom J onder 11-3. Het gaat te ver om alle gemiste kansen, bijna doelpunten en andere sportieve hoogtepunten te vernoemen. De aftrap werd verricht onder een stralende ochtendzon die niet meer weg wilde gaan. Bij rust stond het 2-2, voor VIOD hadden Liam de Jong en Jayden gescoord.

Na rust scoorde De Veluwezoom al snel twee doelpunten en leek VIOD tegen een schijnbaar onoverbrugbare achterstand aan te kijken. Zou VIOD met goed spel dan toch weer ten onder gaan? Nee, gelegenheidsaanvoerder Julius liet de verdedigers van de tegenpartij voor beginnelingen achter op het veld en scoorde het derde doelpunt voor VIOD. Er was weer hoop en de ruggen werden nog eenmaal gerecht. Er kwamen over en weer nog kansen maar Jayden scoorde zijn tweede treffer vandaag en de wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan. Maar dan, in de laatste minuut ging de bal via keeper Tijn naar Jesse, die speelde de bal listig op Niek, die niet nadacht maar de bal razendsnel naar Liam Notten speelde. Een goede voorzet van hem deed de bal belanden bij Gijs, hij was niet zelfzuchtig maar speelde de bal over naar Kaan en hij speelde goed over naar Liam de Jong en die scoorde vlak voor tijd de winnende treffer.

Een zwaarbevochten maar verdiende thuiszege.

door Steven Weerepas

VIOD JO11-8: teamfoto april 2018