Zaterdagochtend was het weer vroeg verzamelen op de parkeerplaats bij de Plus, waarna we vol goede moed met VIOD JO9-7 vertrokken richting Zelhem voor de wedstrijd tegen Zelos. Met in het achterhoofd de wedstrijd tegen Zelos in december, waren de vooruitzichten gunstig voor een klinkende overwinning. Nadat we in de kleedkamer hadden plaatsgenomen komt Jeroen er achter dat de tas met kleding nog thuis staat en rest er niets anders voor hem op, om weer op en neer te gaan. Nadat de kleding gewassen en gestreken zijn gearriveerd kan de wedstrijd beginnen en blijkt dit een ander Zelos JO9 dan in december.

Onze jongens en dame komen er dan ook snel achter als ze de eerste 10 minuten van alle kanten worden voorbij gelopen en als ze tot besef komen dat er een tandje bij moet, staan we al met 2-0 achter. Net als je denkt om de schade te beperken en in de rust de puntjes op de i te zetten maakt Zelos nog net voor rust 3-0 en weten we dat we in de 2e helft nog uitdaging hebben.

Na de ranja komt VIOD herboren op het veld en ontstaat er een echte wedstrijd en duurt het niet lang of Robin brengt de stand op 3-1. Met onze jacht op 3-2, countert Zelos er lekker op los en ze krijgen dan ook meerdere kansen waar uiteindelijk de 4-1 valt. Op het moment dat iedereen denkt dat de wedstrijd is gelopen verrast onze (Ronald Koeman) Dinand, met twee verwoestende schoten van afstand de keeper en brengt de spanning terug 4-3. Helaas blijven we achter de feiten aan hobbelen want Zelos maakt wederom gebruik van de ruimte die het krijgt in onze jacht op de gelijkmaker en i.p.v. 4-4 wordt het 5-3 en direct daarna ook nog 6-3. Maar de veerkracht die ze tonen in de 2e helft is bewonderenswaardig en zo legt Robin de 6-4 in het netje. Na al een aantal maal onze diepe spits in stelling te hebben gebracht, maar zonder resultaat was het Jaydon die nog net voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 6-5 zet.

Dit was de eerste nederlaag in 2018, maar zeker in de 2e helft hebben ze gestreden voor elke meter en met de afsluitende penalty’s konden we toch met een goed gevoel afreizen richting Doetinchem. Wat was nou het uiteindelijke verschil met de wedstrijd tegen Zelos in december? De afsluitende training voor de wedstrijd werd toen verzorgt door………….? En de coaching werd die zaterdag gedaan door………? Zal dit toch van invloed zijn geweest?

We hebben weer een mooie zaterdagochtend gehad met veel goals, spelplezier en heerlijk weer.

door een  Supporter VIOD JO9-7