Door onze verslaggever:

Zaterdagochtend om 8.30u verzamelen de jongens en dame van VIOD JO9-7 in de kleedkamer van sportpark Dichteren voor de wedstrijd tegen Socii. De aanwezige ouders zijn goed geluimd, dit komt waarschijnlijk door de combinatie van een schappelijke aanvang tijd en het fantastische weer. Uw verslaggever proeft bij de technische staf toch enige gespannenheid, dit komt waarschijnlijk toch door het debacle van vorige week tegen Zelos. Om enige vorm van onderschatting weg te nemen wordt de boel in de bespreking meteen op scherp gezet en gaan ze buiten met een goeie warming up beginnen.

Om 8.50u lijkt het er op dat alle voorbereiding voor niets is geweest, de tegenstander is nog niet gesignaleerd. Gelukkig precies om 9.00u komen onze gasten uit Wichmond het veld op gerend, men had zich verkeken op de reistijd door big city Doetinchem. Nu de wedstrijd toch kon beginnen trok VIOD meteen ten aanval en het was aftellen tot de 1-0 zou vallen. Of het nu kwam dat z’n opa stond te kijken of dat hij de bal recht in de voeten kreeg door een fantastische uittrap van jaydon(Jasper Cillessen dacht later op de dag; wat Jaydon kan, kan ik ook) maar het was onze spits Kyan die voor de 1-0 tekende. Helaas kon VIOD niet lang van de voorsprong genieten en maakten onze gasten 1-1. Nadat de technische staf wat tactische omzettingen heeft gedaan zag je meteen resultaat en is het wederom Kyan die scoort en voor de 2-1 zorgt. Na wat aanvallen van onze tegenstander te hebben afgeslagen door onze robuuste verdedigers en een goed keepende Jaydon, waarvan de oma stond te kijken was het weer onze eigen (sneeuwvlokje)Dinand die met een verwoestende uithaal van afstand de keeper totaal veraste en score net voor rust op 3-1 brengt.

Na de limonade begint VIOD aan de 2e helft en golft het spel over en weer zonder uitgespeelde kansen. Tot Lotte voor de goal verschijnt en vanuit het niets voor 4-1 zorgt. Toch een juiste beslissing geweest van de verzorgers om Lotte de laatste training niet mee te laten doen i.v.m. een blesuren en haar zodoende toch op tijd fit hebben gekregen voor deze beladen wedstrijd. Net voor het laatste fluitsignaal scoren onze gasten nog een maal en eindigt de wedstrijd in een 4-2 overwinning en zal de technische staf opgelucht adem halen nu de druk er voor 2 weken af is.

In de voorbereiding naar de wedstrijd op 5 mei tegen Ratti zou ik proberen zoveel mogelijk opa’s en oma’s te mobiliseren om 5 mei langs de lijn te staan. Je zag het bij Kyan en Jaydon, ze spelen de sterren van de hemel. Uiteraard sluiten we af met het weer bedanken van VIOD JO9-7 en technische staf voor een mooie zaterdagochtend langs de lijn.

VIOD JO9-7 Watcher.