ZEVENAAR – VIOD heeft de uitwedstrijd tegen OBW niet in winst weten om te zetten. Na een matige eerste helft leek VIOD direct na rust aanspraak te maken om de openingstreffer te scoren. Een 100% kans werd niet verzilverd, mede door een fantastische redding van de OBW-doelman Swen Heijstee. Even later kwam de thuisclub via Freek Gersthuizen wel op voorsprong en dit bleek later het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. In de slotfase had de wedstrijd zo kunnen uitlopen naar een 2 of 3-0 uitslag. Maar met enig fortuin had VIOD ook met een gelijkspel kunnen afreizen. Ver in blessuretijd kreeg VIOD-verdediger Julian Bril de kans om de bal binnen te schieten. Ook deze scoringskans werd om zeep geholpen en bleef de 1-0 bij het laatste fluitsignaal op het scorebord staan.

De Wedstrijd

VIOD-trainer Jan Lorsé kon vandaag geen beroep doen op vleugelverdediger Jos Klein Bleumink. Zijn positie werd ingenomen door alles kunner Dominic Bolmeijer, die ook vandaag weer liet zien, dat hij zowel verdedigend als aanvallend, goed uit de voeten kan. Ryan Chevalking nam de opengevallen plek op het middenveld waar. Lorsé nam nog geen risisco’s met de spelers Vincent Bosch en  Lukas de Graaf en liet het duo naast Bart Grondman vanaf de bank starten. Over de eerste helft kunnen we kort zijn. OBW kreeg mogelijkheden om gevaar te stichten, maar de verdediging van VIOD wist telkens de aanvallen te ontregelen. Ook kreeg VIOD hulp van de paal. In de 24e minuut zet OBW-aanvaller Luc Terlouw de bal vanaf links voor, waar Jelmer Krooshof de bal met zijn hak raakt. De bal ketst tegen de paal en springt weer het veld in. Even later een goede voorzet van VIOD-aanvaller Mike Severs, die door Julian Bril wordt ingekopt. OBW-doelman Swen Heijstee is op zijn hoede en weet de bal tot corner te verwerken. Net voor rust krijgt Jorn Eijkelkamp een mooie kopkans om te scoren. De voorzet vanaf links van Lex Overbeek valt op zijn hoofd bij de 2e paal en gaat net een half metertje naast de kruising.

De 2e Helft

Direct na de aftrap krijgt VIOD de beste mogelijkheid tot nu toe om te scoren. Het is Huub Oosterink die vanaf de rechterkant met de bal doorloopt richting achterlijn en de bal strak voorgeeft. Mike Severs is naar binnen gesprint en neemt de bal vol op zijn voorhoofd. Met een katachtige redding weet de OBW-doelman de bal weg te stompen. Met deze fantastische redding weet Swen Heijstee te voorkomen dat zijn team op achterstand komt te staan. VIOD baalt en zeker als nog geen zeven minuten later OBW wel weet te scoren. Ongehinderd kan Freek Gersthuizen in de zestien de bal binnenschieten (1-0). Twee minuten later had het zo weer gelijk kunnen staan. Nu is het Mike Severs die Huub Oosterink goed weet te vinden. De clubtopscorer van VIOD weet de bal met het hoofd te raken, maar de bal wordt de arm van OBW-verdediger Robin Verhoeven (zie foto) geblokkeerd. Scheidsrechter Gerard de Graaf laat doorspelen en ook de rebound laat VIOD onbenut. Na ’n uur spelen zwijnt VIOD andermaal, wanneer de bal via de paal weer terug het veld in gaat. Valt dan een kwartier voor tijd het verdiende doelpunt voor VIOD? Alles klopt, alleen gaat de bal net naast de verkeerde kant van de  paal. Na een uitstekende VIOD aanval wordt Huub Oosterink, die met zijn rug naar het doel staat, in het vijf meter gebied aangespeeld. Handig weet Oosterink de bal te controleren en draait zijn lichaam om en schiet de bal uit deze draai op het doel. Zowel de verdedigers als de doelman van OBW zijn verrast door deze actie en kunnen alleen maar toekijken. Helaas gaat de bal net naast de verkeerde kant van de paal en is ook deze kans voor VIOD voorbij.

VIOD-trainer Lorsé stuurt drie wisselsspelers in het veld. Zowel Vincent Bosch als Bart Grondman worden in de spits gestald met Lukas de Graaf daar vlak achter. Het is dan ook “Alles of Niets”.   Als Jorn Eijkelkamp de bal uit een rebound tegen de vallende keeper aanschiet en OBW een paar kansen laat liggen om de voorsprong  verder uit te bouwen, breekt de extra tijd aan. De inmiddels met geel bestrafte Lex Overbeek, krijgt bij de hoekvlag van de scheidsrechter zijn 2e gele kaart en mag gaan douchen. VIOD met tien man verder en deze 2e gele kaart betekent voor Lex Overbeek automatisch één wedstrijd schorsing en mist het duel a.s. zondag tegen MASV. Uit de laatste corner van de wedstrijd krijgt VIOD nog tweemaal de kans om een gelijkspel over de streep te trekken. Maar ook een verwoestende uithaal van Julian Bril treft geen doel en verliest VIOD in Zevenaar met 1-0 van OBW.

Vandaag bleek dat VIOD matig was gestart aan deze wedstrijd. Om een goed resultaat te halen, zal men vanaf minuut één er voor moeten knokken. Onnodig werden vandaag geen punten behaald, waar een gelijkspel misschien wel gerechtvaardigd zou zijn. Maar een uitslag van 4-2 of 5-3 had ook zo op het scorebord kunnen staan. Zondag, thuis tegen MASV, kan het team zich revancheren.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

VIOD doelman Willem Thijssen in actie. Na 5x de nul moest hij vandaag eenmaal de bal uit het net halen.

OBW speler Stan Reichwein weet een doelpoging van Lex Overbeek te onderscheppen

VIOD aanvoerder Marten van Delden probeert met een ferme uithaal de scoren

Jorn Eijkelkamp had vandaag geen greintje geluk met zijn doelpogingen

De kopbal van Huub Oosterink valt in de zestien tegen de arm aan van OBW verdediger Robin Verhoeven. Geen strafschop!

In de slotseconde van de wedstrijd schiet Julian Bril (18) de bal van dichtbij hoog over het doel tot ontzetting van iedereen die voor VIOD is

meer foto’s van dit duel:  KLIK HIER