Afgelopen zaterdag mochten de mannen afreizen naar Warnsveld om tegen de gelijknamige boys van hun JO11-1 te gaan strijden voor een plek in de finale. Vooraf gezien als een sterke en fysieke tegenstander die net als onze eigen mannen bovenin meedraaide in de 2e klasse. Dat zou wel eens een spannend potje kunnen worden!

Na een goede warming-up en met een schuin oog kijkend naar de tegenstander wisten we dat we aan de bak mochten, fysiek waren we de underdog en het leek er ook op dat niet alle spelers normaal op het onder 11 wedstrijdformulier stonden. Enfin… De wedstrijd startte en onze mannen lieten zien waar ze voor waren gekomen deze ochtend. Er werd strijd geleverd, ballen veroverd en menig klein kansje gecreëerd. Warnsveldse boys werd terug gedrukt en loerde op de counter waarin ze gelijk met 3 à 4 man richting ons doel trokken. Het spel golfde op en neer en de scheidsrechter had soms moeite om het bij te benen en nam veel beslissingen van afstand… Uiteindelijk dacht deze beste jongeman dat het na 20 minuten wel tijd was voor een bekertje ranja…gelukkig konden beide teams hem snel aansporen om toch maar gewoon de 25 minuten vol te maken.

In deze laatste 5 minuten van de eerste helft zette VIOD een goede aanval op, echter werd de voorzet onvoldoende op waarde geschat en Warnsveld kwam met een scherpe counter richting VIOD doel. Met kunst en vliegwerk werd de bal tot 2 maal toe gekeerd maar het derde schot was te machtig en de 1-0 stond op het bord. VIOD probeerde gelijk in de resterende laatste minuut een tegentreffer te forceren maar dit lukte nog niet.

Snel werd de kleedkamer opgezocht en de mannen stuk voor stuk gecomplimenteerd voor het getoonde spel. Wat een strijd en beleving vandaag. Dit is de manier en dat doelpunt gaat zeker wel vallen. Na een goede slok ranja betraden de mannen vastberaden het veld. En VIOD ging door zoals de eerste helft was ingezet. Vol gas, hoog druk en strijdend om elke bal. Dit wierp uiteindelijk zijn vruchten af en de stand was weer gelijk! 1-1!! Nu wilden we meer en dit lukte bijna, een open pot voetbal waar het spel over en weer golfde. Echter het beslissende tikje wist niemand te geven. Na strak 25 minuten in de 2e helft blies de scheids gedecideerd af. Spelers van Warnsveld vielen op het gras alsof ze verloren hadden. Misschien gewend om goede tegenstand te krijgen van jongens die minimaal een jaar jonger waren? VIOD stak de koppen bij elkaar, penalty’s zouden een winnaar bepalen, de spelers werden aangewezen en een laatste peptalk gepredikt. Wie de loterij zou winnen vandaag maakte niet onze dag, we moeten trots zijn op het vertoonde spel en inzet.

Ieder team mocht 3 pingels nemen. VIOD startte…0-1, Warnsveld..strak in de hoek 1-1, VIOD weer aan zet… helaas de keeper stopt hem. Warnsveld weer, zonder aanloop… strak in de hoek: 2-1. VIOD weer, deze moest erin…Yes! In de hoek 2-2!! Nu kon Warnsveld het afmaken..goede aanloop en … strak in de hoek, VIOD keeper kansloos!! 3-2 voor Warnsveld en zij zijn door naar de Finale.

Onze mannen stonden als echte kerels te applaudisseren en er werden hand-shakes uitgedeeld aan de Boys uit Warnsveld.

Een korte evaluatie volgde op het veld en enkele tranen werden gedroogd om dan met de borst vooruit en kin omhoog de meegereisde supporters met een groot applaus te bedanken.

Misschien was dit ook wel de beste pot sinds tijden en dat geeft vertrouwen richting de competitie de aankomende weken, ook daar valt nog iets te halen!!