Vandaag, zaterdag 5 mei, speelt VIOD in een prachtig zonnetje tegen DVV Duiven. Jurre was in de gelegenheid om in te vallen en zo is hij weer even herenigd met zijn oude trainers. Scheidsrechter van dienst: de vader van Jesse.

De aftrap wordt genomen door de nummer 11 van de ranglijst DVV. Meteen wordt Tijn getest op zijn keeperskwaliteiten. Deze zijn prima in orde. VIOD moet even wakker worden in de eerste minuut. Na een wat afwachtend begin werd het al snel duidelijk dat VIOD het niet heel moeilijk ging krijgen. Het balbezit van VIOD was de gehele wedstrijd uitstekend. Echter moet je natuurlijk wel wat doen met al dat balbezit. Het duurde dan ook even voordat het eerste doelpunt zou vallen. Een mooie actie van Liam resulteerde in de eerste kans. Later kreeg Jayden ook nog de mogelijkheid op de 1-0. Jayden stond lekker scherp te voetballen daar zullen we vast nog wat van horen. DVV stond aardig te verdedigen en probeerde zelf ook af en toe er uit te komen. Dat resulteerde niet in echte kansen.

VIOD kreeg steeds meer overwicht en het spel verplaatste zich naar de helft van de tegenstander. Af en toe kon het in de duels wel wat feller. We kwamen er nog steeds niet helemaal doorheen en de kansen bleven uit. Op het middenveld maakte Julius een toffe actie naar Liam. Liam ronde koelbloedig af. 1-0 VIOD. Het ijs was gebroken. De kansen volgden elkaar nu snel op. Lyam Notten had het doelpunt van de wedstrijd kunnen maken. Met een prachtig geplaatst schot waar de keeper nog net met de vingertoppen bij kon. Net geen doelpunt. Na nog een kans van Niek, welke er helaas ook niet inging, kreeg Jayden het op zijn heupen. Hij is snel en staat op de juiste plek als hij de bal van Liam krijgt. Hij draait en maakt de 2-0. Vlak voor rust. Het balbezit resulteert nog niet in meer doelpunten. Maar we controleren de wedstrijd wel.

De tweede helft gaat verder waar de eerste stopte, dus veel balbezit en kansen genoeg. Wel uit blijven kijken dat we nu niet te nonchalant worden. Tijn moet nog een aantal keer zorgen dat het 2-0 blijft. Maar dat doet hij goed. Door het koelbloedige “1 keer raken principe” van Gijs houden we de controle.  Nu alleen de doelpunten nog. Jesse probeert het. Maar dat lukt net niet.  Zelfs gijs probeert het nu ook om eens mee naar voren te gaan. Hij is niet zelfzuchtig als er zich een kans voordoet en geeft een stak pass-je in de 16 op Jayden. 3-0! Uiteindelijk maakt Jayden ook de 4-0 Top!  DVV is uitgespeeld. Liam maakt op het eind de 5-0 vanaf de zijkant. Mooi doelpunt en het aluminium klinkt fantastisch. 5-0 is ook de eindstand.

VIOD JO11-8 vs DVV JO11-4: “Appeltje eitje”

We hebben wel eens spannende wedstrijden gezien. Maar deze was toch wel erg lekker. Goed controlerend voetballen en een prima 5-0. De volgende wedstrijd zal tegen VVO zijn. Zij staan op 3e plaats. Het zal dan misschien iets moeilijker worden.

Door Joost