RHEDEN – Een kwartier voor tijd keek VIOD nog tegen ’n 1-0 achterstand aan in de wedstrijd tegen sc Rheden en leek tegen een onverdiende nederlaag aan te lopen. Rick Smeenk, de aanvaller van Rheden, had zijn team net daarvoor uit een counter op voorsprong gebracht. Hierna braken 15 enerverende minuten aan, waaruit VIOD vele scoringsmogelijkheden wist te creëren. En tot scoren kwam VIOD. Na het laatste fluitsignaal stond een 1-3 zege voor de club uit Doetinchem op het scorebord. VIOD-clubtopscorer Huub Oosterink scoorde de eerste twee treffers en Jorn Eijkelkamp maakte aan alle onzekerheid een eind om kort voor tijd de derde VIOD-treffer binnen te schieten. Door het verlies van MASV bij koploper DCS staat VIOD nu op een gedeelde tweede plaats, maar heeft een slechter doelsaldo. Er zijn nog twee finales te gaan. Alleen door een uitglijder van DCS (uit bij Groessen) en door zelf te winnen thuis tegen Gendringen, kan het slot in 3C nog bijzonder spannend worden. VIOD is nog niet voor het kampioenschap uitgeschakeld en staat aan kop van de derde periode. Wat gaat het worden?

De wedstrijd:

Het eerste deel van de wedstrijd kunnen we snel vergeten. De beide teams bakten er niet veel van. Het was voor rust een gezapig duel waar de minimale scoringskansen onbenut bleven. VIOD keeper Willem Thijssen voorkwam tweemaal een openingsdoelpunt en zijn collega aan de andere kant van het veld, Rheden-keeper Timo Verijzer, moest alleen in actie komen na een schot op doel van Jorn Eijkelkamp. De doelman van de thuisclub weet vallend de bal uit de hoek te tikken. Lex Overbeek probeert het voor rust ook van afstand, maar zijn doelpoging gaat een paar meter naast het doel.

2e helft

Vanaf minuut 46 is er meer te beleven voor zowel de supporters van Rheden als van VIOD. Een steekpass van Lex Overbeek, richting zestien, wordt door de doelman van Rheden onderschept, die de bal nog voor de rand van het strafschopgebied met z’n handen onderschept. Echter door de regen glijdt doelman Timo Verijzer door en hij mag van geluk spreken, dat scheidsrechter Marco Verweij te ver van het gebeuren staat. De handsbal buiten de zestien wordt niet geconstateerd en het spel mag doorgaan. Na tien minuten twee scoringskansen op rij voor de Doetinchemmers. Randje buitenspel staat Jorn Eijkelkamp, die de bal bal tegen de touwen aan schiet. Nee, geen doelpunt laat scheidsrechter Verweij weten, die het vlagsignaal van de assistent overneemt. Nog geen minuut later dan toch de voorsprong voor VIOD? De armen van de supporters gaan al omhoog, wanneer Ryan Chevalking de bal binnen lijkt te koppen. Het leder slaat tegen de onderkant van de lat aan en stuitert jammer genoeg weer het veld in. Collega aanvaller Huub Oosterink is ook niet gelukkig deze middag met zijn acties en kijkt verbijsterd als hij zelfs een gele kaart krijgt voorgetoverd. Na het ontwijken van een sliding op zijn benen, komt hij ten val. De leidsman ziet het als een ‘schwalbe’ en toont onterecht de gele kaart. Even later nog een hachelijk moment, nu net voor de doellijn van de thuisclub. Rheden-verdediger Onno van Naamen komt zijn doelman tot hulp en trapt de bal tot corner, nadat de doelman al is gepasseerd. En zoals het vaker gebeurd, als jezelf niet scoort, scoort de tegenstander. Het is de 74e minuut. Aan de rechterkant wordt door Rheden een counter ingezet. De bal komt in de zestien voor de voeten van Rheden aanvaller Rick Smeenk, die de bal vanaf een meter of tien onhoudbaar binnenschiet (1-0). VIOD stroopt de mouwen op en drukt de tegenstander ver terug en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Julian Bril brengt de bal in het vijf meter gebied, waar Huub Oosterink de bal uitstekend controleert en de bal uit een halve omhaal weet binnen te schieten (1-1). Huub Oosterink staat zelf aan de basis van de zijn tweede treffer. Bij de achterlijn legt hij de bal terug, waar eerst invaller Lukas de Graaf de kans krijgt om te scoren. Dan is het de beurt aan Marten van Delden, die de afvallende bal niet goed raakt. Huub Oosterink, die het veld weer is ingestapt, mengt zich er tussen en knalt de bal tegen de touwen (1-2). Reglementair had dit doelpunt moeten worden  afgekeurd, kijkt u de beelden maar na. Maar alles ging zo snel, dat zowel de scheidsrechter als de assistent dit niet opmerkten, want Huub Oosterink stond buiten het veld bij de doelpoging van Lukas de Graaf. In de slot minuut wordt de wedstrijd definitief beslist. Huub Oosterink legt de bal terug op Jorn Eijkelkamp, die vanaf twaalf meter de doelman op het verkeerde been zet en de bal in de rechter hoek schiet (1-3).

VIOD wint door een sterk laatste kwartier met 3-1 en pakt drie punten. De Man of The Match was vanmiddag ongetwijfeld Huub Oosterink. Twee keer zelf scoren en een mooie assist. Zondag de laatste thuiswedstrijd tegen Gendringen. Ditmaal is de aftrap al om 14 uur, daar de laatste twee speelrondes gelijktijdig gestart moeten worden.  Tot Zondag !

door John van der Kamp

foto’s en video Erik Eijkelkamp

Hieronder de drie VIOD doelpunten:

Huub Oosterink schiet de eerste VIOD treffer binnen

Lex Overbeek en Rheden aanvoerder Alan Hermsen in duel om de bal

Marten van Delden schermt de bal af voordat Stephen van Beek gevaarlijk kan worden

Ryan Chevalking kopt de bal richting doel. De bal verdwijnt tegen de onderkant van de lat en springt weer het veld in

VIOD op voorsprong. Mike Severs en Jorn Eijkelkamp gaan uit hun dak na de tweede treffer van Huub Oosterink

Jorn Eijkelkamp heeft de wedstrijd definitief beslist. VIOD wint met 3-1, na ’n 1-0 achterstand