Voor VIOD gaat zondag de competitie weer verder, na een weekje vrij te zijn. De uitwedstrijd tegen VVO uit Velp staat op het programma. Dit is een inhaalwedstrijd en behoort tot de 2e periode, waar VDZ een goede kans heeft deze titel te winnen.

Thuis won VIOD van VVO met 1-0 door een doelpunt van Mike Severs.  De aftrap op Sportpark De Pinkenberg (Rozendaal) is om 14 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Teun van der Velden uit Boekelo en bij VIOD is bij deze wedstrijd Vincent Bles de assistent-scheidsrechter.

VDZ heeft periodetitel voor het grijpen

Lees hieronder het artikel van Arnhem Sports over de kansen van VDZ voor de 2e periode:

5 mei 2018 | Van de AS-redactie

VDZ is zondag bij een overwinning op FC Trias verzekerd van de tweede periodetitel in de derde klasse C. Bij elke andere uitslag is de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi afhankelijk van de resultaten bij de wedstrijden Gendringen – DCS en AD ’69 – Grol. OBW was de grootste concurrent van VDZ, maar de Zevenaarse formatie haakte afgelopen zondag definitief af door een 3-0 nederlaag bij Grol.

VDZ heeft dus alles in eigen hand en op papier mag FC Trias, een van de degradatiekandidaten, geen problemen opleveren voor de Arnhemse ploeg. Toch zal VDZ niet met een al te gerust hart af kunnen reizen naar Winterswijk, want de degradatiekandidaat is na de winterstop bezig aan een opmerkelijke opmars. FC Trias stond bij het ingaan van de winterstop met 5 punten op de laatste plaats en verloor ook de eerste twee duels in 2018 (Gendringen 1-3, DCS 2-0). Na die laatste nederlaag greep het bestuur van FC Trias in en kreeg trainer Jos Heutinck ontslag.
Wat in de meeste gevallen niet werkt, sorteerde nu wel effect. FC Trias pakte in de laatste 10 wedstrijden 15 punten (drie zeges, zes gelijke spelen). Alleen titelkandidaat Viod kreeg de ploeg uit Winterswijk nog op de knieën (3-0). Met 20 punten uit 22 duels staat FC Trias nu op een ‘veilige’ vierde plek van onderen, maar zal nog punten moeten sprokkelen om de nacompetitie te ontlopen.

Zit FC Trias in een stijgende lijn, dat geldt niet voor VDZ. De formatie van trainer Habib al Mohsinawi (foto) pakte in de laatste vijf competitiewedstrijden slechts 1 punt (VVO, 0-0) en haakte daardoor af in de titelstrijd. Op de uitwedstrijd tegen FC Trias staat dus de nodige druk, want in Winterswijk moet VDZ het seizoen redden. Door de slechte reeks van vijf duels, waarin het wel centrale verdediger en sterkhouder Stijn van Gent (wereldreis) moest missen, verspeelde VDZ ook de kans op een hoge eindklassering, die nog een plek in de nacompetitie had kunnen opleveren.

VDZ beschikt niettemin over de beste papieren om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. De voorsprong op DCS en Grol bedraagt 3 punten en 5 punten op Gendringen, dat echter nog twee duels moet spelen. Zelfs een nederlaag bij FC Trias hoeft niet fataal te zijn voor VDZ.

Stand tweede periode 3C
1. VDZ                8-19    (+11)
2. DCS                8-16    (+17)
3. Grol                8-16    (+8)
7. Gendringen   7-14    (+7)

Mogelijke scenario ‘s
VDZ wint
In dat geval is VDZ niet afhankelijk van de uitslagen van Gendringen – DCS en AD ’69 – Grol en is de Arnhemse ploeg altijd de tweede periodekampioen.
VDZ speelt gelijk
Ook dan is VDZ periodekampioen als DCS wint of gelijk speelt bij Gendringen. Bij een zege van Gendringen kan de Achterhoekse club in puntenaantal nog op gelijke hoogte komen met VDZ als het de inhaalwedstrijd bij AD ’69 op woensdag 9 mei wint. In dat geval wordt het doelsaldo beslissend. Dat is nu in het voordeel van VDZ (plus 11 tegen plus 7 van Gendringen). De uitslag van AD ’69 – Grol doet er dan niet toe.
VDZ verliest
Zelfs in dat geval is VDZ nog periodekampioen als het duel Gendringen – DCS in een gelijkspel eindigt en Grol niet wint bij AD’69. Bij winst van DCS gaat de periodetitel in dat geval naar de Zevenaarse ploeg op basis van een beter doesaldo (nu: DCS plus 17, VDZ plus 11, Grol plus 8). Bij een zege van Gendringen komen de Achterhoekers op twee punten en gaat Gendringen op woensdag 9 mei bij winst op AD ’69 over VDZ heen. Eindigt AD ’69 – Gendringen op woensdag 9 mei in een gelijkspel of een zege voor AD ’69, dan behoudt VDZ een voorsprong op Gendringen. In dat geval komt Grol weer in beeld, dat zondag bij winst op AD ’69 op gelijke hoogte kan komen met VDZ. Het doelsaldo wordt dan beslissend.

Klik hier voor het voetbalprogramma