Tijd tot 90 jarig bestaan!

Dagen:
Uren:
Minuten:
Seconden:

Clublied

Clublied VIOD – een ware zoektocht

Het meest gebruikte clublied, dat bij tal van verenigingen te beluisteren valt (viel?), is het  “Witte broek en zwarte trui, dat zijn de Viod-lui….. etc.”
En dan per club aan de juiste clubkleuren aangepast.

Maar er zijn originelere versies.
Viod Gymnastiek had een eigen en origineel clublied dat bij elke jaarlijkse uitvoering enthousiast ten gehore werd gebracht.
De laatste versie van Viod Voetbal is uit de negentiger jaren. Uitgebracht op diskette, bijgevoegd de tekst en gezongen door Rinus Theyssen, gesteund door het (gelegenheids) Viod-koor. Niet alle diskettes vonden een koper…..Dus de tekst is op te sporen…..en is gevonden en hieronder te beluisteren. De tekst kan je uitprinten en meezingen. KLIK HIER.

LUISTER HIER ONDER NA HET CLUBLIED uit 1993:

De tekst van het clublied uit 1993 vind je HIER.

Jaren geleden zongen Henk en Lucy Wassink, echte Viod-lui, mij het volgende refrein voor:

Wij zijn een stel Viod-ters
Wij bestaan al jaren lang (2x)
En overal waar wij komen
Zingen we: wij zijn niet bang (2x)
De eendracht kent bij ons geen grenzen
Bij ons bestaat er geen verdriet
Verliezen wij of winnen
Steeds dan zingen wij ons lied

Een oud-lid Harry Seggelinck (rond 1960) speelde de volgende coupletten door, gevolgd door bovenstaand refrein. Het tweede couplet is duidelijk geïnspireerd door het sterke en vooral homogene eerste elftal periode ca 1949 tot 1953. De tekst zou van Jan Dietz zijn, de voorzitter afd. Voetbal in die dagen.

Hup Viod bijt op je tanden
Streef je nog voor het verzet
Knal langs de keeper zijn handen
Hard als een kei in het net
Pingelen dat helpt je geen schijntje
Samenspel geeft je moed
Brult het publiek langs het lijntje
Hup Viod hou je goed.

Keeper Hietkamp is secuur
Raats z’n spel is ook vol vuur
Seggelinck is niet minder
Verdediging als een muur
En de beide halfs en spil
Spelen voetbal zo men wil
De beide vleugels zitten ook niet stil
Dan hoort men weer het publiek
Dat oefent weer kritiek
Een schot van Bleumer was weer magnifiek

Wie weet waren er nog meer coupletten. Het moge duidelijk zijn dat enig schaafwerk nodig is in de tekst. Maar wat wil je….. zestig jaar later op papier gezet. En tientallen jaren vaak meer achteruitgang dan vooruitgang bij de club. Jaren waarin het clublied niet van pas kwam!

De Archivaris, januari 2018

Wordt het tijd voor vernieuwing? Pim? Bob?