Het debuut van de JO13-6G op het grote veld.

Het was voor de begeleiding weer even wennen aan de vroege verzameltijd en het organiseren van alle benodigdheden en materialen.

Na een ietwat rommelige ontvangst en een korte uitleg van opstelling en tactiek, konden we in nieuw tenue naar het veld waar de tegenstander nog even op zich liet wachten.

Deze eerste wedstrijd had de technische staf besloten om met vier middenvelders te gaan spelen zodat de afstanden tussen spelers wat kleiner bleven. Kai en Isa S. (net terug van haar persoonlijk trainingsprogramma [lees: vakantie]) mochten samen met Bram S. en Dominique laten zien over hoeveel longinhoud ze beschikten. Zeker op het grote veld betekent spelen op het middenveld lopen, lopen, lopen… Overal worden ze gevraagd om te helpen.

De verdediging werd aangevoerd (en was ook de aanvoerder in deze wedstrijd) door Anisha. Met Jasmijn in het midden en Sueña (geheel nieuw op voetbal) en Sven aan de buitenkanten stond de verdediging als een huis! Bram B. mocht voor het eerst in het GROTE doel zijn reflexen tonen.

Voor diegenen die niet zo goed kunnen tellen of nog in de E-modus staan: er blijven nog twee posities over: De aanval. Eline en Gabriël kregen de opdracht om elke mogelijkheid die zich voordeed om te scoren, niet te twijfelen en de trekker over te halen.

Omdat er nóg vier spelers deze zaterdag een persoonlijk traingsprogramma afwerkten, waren we blij dat we twee spelers van JO13-5 konden lenen, Rocco en Wout. Die begonnen in de wissel, maar kregen genoeg speeltijd om ons op een geweldige manier te helpen.

Een korte warming-up volgde, waarbij opviel dat de spelers zelf al voor een groot gedeelte de invulling gaven en dus konden we iets na half negen eindelijk aan deze eerste pot beginnen.

De eerste domper van het seizoen kwam al vrij snel na de aftrap. Anisha had te veel pijn in haar rug en moest geblesseerd uitvallen. Ik dacht nog even dat het aan de te zware aanvoerdersband lag, maar het bleek een langdurige oude blessure te zijn die weer opspeelt.

We wensen haar heel veel beterschap en een snel maar vooral goed herstel!

In de beginfase van de wedstrijd bleek al snel dat DZC een gevaarlijke tegenstander was en al verder waren in het positiespel. Voornamelijk doordat onze verdediging nog moest wennen aan het aansluiten om zo het “veld kleiner” te maken, hadden onze middenvelders en dus ook onze verdediging het zwaar. Maar het team heeft direct laten zien dat ze over de juiste mentaliteit beschikken. Ze gaven niet op, beten zich (niet letterlijk) in de tegenstander en zorgden met goed teamwork en geweldig keeperswerk dat we de rust met de brilstand ingingen: 0-0. TOP!!!

In de rust bleek dat ook DZC nog even moest wennen aan wedstrijden spelen en dus moesten we het doen met de bidons die we zelf bij ons hadden. Ranja, thee o.i.d. kregen we niet.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. We werden wat terug gedrongen, maar na een minuut of tien leek er een geheel ander VIOD in het veld te staan. De verdediging ging meer aansluiten. Hierdoor werd het veld kleiner en konden de middenvelders meer in balbezit naar voren denken. Ook de aanval werd hierdoor sneller gevonden en dat reseluteerde in een waar powerplay op het doel van DZC, waarbij een groot compliment mag worden gegeven aan de keeper die werkelijk alles tegenhield(!). Kans na kans kregen we, maar we misten nog de scherpte en elkaar om onszelf te belonen met één of misschien wel meer doelpunten.

DZC profiteerde optimaal van de ruimte die door het aanschuiven van onze verdediging werd geboden en zo kwamen ondanks geweldig verdegend werk van het gehele team toch nog eniszins verrassend op achterstand. Na een miraculeuze redding op de lijn werd het later nog 2-0.

Over de gehele wedstrijd gezien een meer dan terechte nederlaag, maar we kunnen met een tevreden gevoel terug kijken op ons debuut op het grote veld.

Als deze week de anderen aanhaken en we compleet kunnen gaan trainen en richting de start van de competitie werken, dan belooft het een heel leuk jaar te worden!

Wij hebben er in ieder geval heel veel vertrouwen en zin in.

Wie ons aan het werk wil zien, is hierbij uitgenodigd voor onze volgende beker- en eerste thuiswedstrijd op zaterdag 27 augustus om 10.00 uur!