Met een goed humeur betraden de boys op deze zondagochtend weer het sportpak. Met de gedachten nog bij de 20-0 overwinning van gisteren, was er vandaag het Fimaxtoernooi van Viod.

Een geweldig goed opgezet toernooi voor de jongste jeugdteams. Hier wordt gestreden om de bokalen op klasse-niveau. Het toernooi is een perfecte start van het seizoen op een schitterende zonnige dag. Onze complimenten voor de goede organisatie en de vele vrijwilligers die dit toernooi mede mogelijk hebben gemaakt!

JO9-1 stond ingedeeld in de poule met de hoofdklassers: Union, vv OSC, vv Tricht, Beuningse Boys en last but not least..de Graafschap (landelijke jeugdcompetitie).

De Graafschap was natuurlijk de gedoodverfde favoriet en liet dit gelijk al zien. Met fraai combinatiespel wonnen zij de eerste 2 wedstrijden.

Wat konden onze jongens hier tegenover zetten? De eerste 2 wedstrijden verliepen nog wat stroef maar met 4 punten op zak was er de wedstrijd van de dag. Viod JO9-1 vs. de Graafschap JO9-1.

De Superboeren gingen fel van start en bij onze boys zag je hier en daar toch wat spanning. Hey! Het is wel de Graafschap! Al snel kwamen de technisch vaardige Superboeren op een voorsprong. 0-1! Ai, dit gaat wel erg snel! Maar zoals met de mannen besproken, pakten wij de bal en stonden weer klaar in positie voor de aftrap. Er leek wat druk en schroom van onze JO9-1 afgevallen en we begonnen te voetballen. Misschien zijn wij niet zo technisch vaardig maar als het op D’ran mentaliteit aankomt dan kunnen wij heel veel. Er werd hard gewerkt, duels aangegaan en de Graafschap had hier moeite mee. Op een voor de Graafschap normaal kenmerkende manier werd de lange bal maar eens gehanteerd. Julian pompte de bal in de spreekwoordelijke zestien van de Graafschap en de alerte Niek zette er een klein tikje tegenaan: 1-1!!!! Hangt er dan een stunt in de lucht?

Zichtbaar geschrokken gaf de Graafschap nog wat meer gas, maar onze mannen raakten niet zichtbaar in paniek. Dit gold niet voor Sebastiaan en Frank. Dit zou wel erg gaaf zijn, misschien waren de 3 punten haalbaar?

Eerst moest onze doelman Timme enkele keren zijn kunsten vertonen, alert en kordaat greep hij in. In het veld leek het besef te ontstaan dat er nog meer in zat en Viod begon aan te dringen. Helaas was de eind-pass niet altijd even zuiver. Uiteindelijk was er onvoldoende tijd maar Viod stapte als morele winnaar van het gras. Ook de eigen en neutrale supporters waren door het dolle heen!

De leeftijds-genoten van de Graafschap kwamen heel sportief maar met een zuur gezicht ons een hand geven, voor ons was het toernooi al aardig geslaagd!

Er volgden nog 2 wedstrijden, de eerste werd afgesloten in de brilstand. Dit betekende dat de laatste gewonnen moest worden om een mooie 2e plaats veilig te stellen. Deze wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door goed uitgespeelde goals.

Viod werd met TROTS 2e, met als extra bonus het gelijke spel tegen de Graafschap waarin de enige tegengoal tegen deze jongens werd gemaakt en een ongeslagen status!

Onze jarige job van de dag Lloyd nam namens het team de beker in ontvangst om niet veel later op de (kampioens-)foto te gaan.

Morgenavond trainen wij weer om ons voor te bereiden op de streekderby van aankomende zaterdag thuis tegen DZC JO9-1.

Zoals Studio Sport op zondagavond rond de klok van acht altijd afsluit…..het moment van de dag!