VIOD JO11-3G… Daar waar het vroeger nog afgedaan kon worden met het simpele ‘E3’, daar zijn we heden ten dage door de KNVB opgezadeld met hogere wiskunde. De KNVB stelt dat deze algebra nodig is om de kwaliteit van het voetbal te kunnen verbeteren. Dat is dan ook een nobel streven, waar voetbalminnend Nederland alleen maar heel blij mee kan zijn, dus als het daarvoor nodig is om wat extra cijfers en letters uit ons hoofd te leren, dan doen wij dat met veel plezier!

Neemt niet weg dat een korte uitleg op z’n plaats is. VIOD JO11-3G dus:

– ‘VIOD’  is de clubnaam ( Gelukkig… Daar is niks aan veranderd)

– De ‘J’ staat voor Jeugdcompetitie.

– Vervolgens geeft de toevoeging ‘O11’ aan dat het de leeftijdsgroep ‘Onder de 11 jaar’ betreft. Iemand enig idee wat dan de ‘J’ eigenlijk nog toevoegt?

– De ‘3’ geeft aan dat het het 3e team van de vereniging in deze lichting betreft.

– De ‘G’ geeft aan dat het een gemengd jongens/meiden team is.

Maar nu… Het team is eigenlijk het 1e team dat (bewust) uit enkel en alleen 2007-kids ( en dus 1e-jaars spelers) bestaat. Volgens de algebra van de KNVB had het team dan ook JO10-1 moeten heten. VIOD JO11-3 had dan ook graag deze naam gedragen en in een mooie bijpassende 010-competitie tegen leeftijdsgenoten willen spelen, ware het niet dat dat in onze regio ( in tegenstelling tot in andere delen van het land) nog niet volledig doorgevoerd is… We zullen er maar mee moeten leven dat we op het platteland soms blijkbaar toch nog wat achterbliev’n op die stadsen. De vruchten van de hele nieuwe opzet in de naamvoering kunnen wat dat betreft nog niet geplukt worden… Maar het is prijzenswaardig dat VIOD hierin al een voorschot neemt op de toekomst!

Maar nu van de cijfertjes en lettertjes over naar daar waar het echt omgaat: Het voetbal! Terwijl menigeen nog op de Spaanse Costa’s verbleef, startte de JO11-3 met de voorbereiding op het aankomend seizoen! Met Bart en Jeroen beschikt het team over het aanstormend talent van het VIOD-trainersgilde. Onder hen werden dan ook de eerste trainingen afgewerkt. Trainingen die in het teken stonden van elkaar leren kennen. ‘Elkaar leren kennen’ was in dit geval een kwestie van 5 minuten, aangezien het team volledig voortkomt uit de voormalige F1 en F2 ( toen we dat nog zo mochten noemen…), die met gepaste regelmaat samen optrokken tijdens de trainingen.

Bewonderens- en vermeldenswaardig was ( en is nog steeds!) dat speler Adil, ondanks een heftige enkelblessure, vanaf minuut 1 onafscheidelijk is van het team tijdens trainingen en wedstrijden. Misschien niet verstandig, maar wel tekenend voor zijn drive, stond hij al op blote voeten op het trainingsveld om toch lichtelijk trekkebenend mee te kunnen doen… De technische staf zal hem eerder wat moeten afremmen, maar het beloofd wel wat voor als Adil over een tijdje weer helemaal wedstrijdfit is!

Inmiddels volgde ook de eerste echte testcase. Voor de beker was de ontvangst uit bij Basteom JO11-1 lichtelijk ha(r)telijk: ‘Zijn dat ook voetballertjes???’, bijna minzaam neerkijkend op enkele van onze kleine grote talenten… Enigszins getergd betrad VIOD dan ook het speelveld, maar fysiek bleek deze tegenstander letterlijk een maatje te groot. Desalniettemin liet VIOD met enkele bijzonder fraai uitgespeelde goals ook aan zichzelf zien dat er oplossingen zijn voor deze fysiek ongelijke strijd… Desalniettemin: Einduitslag 9-3!

Daarop volgend werd er aangetreden tegen DZC ’68 JO11-5. Ook hier was VIOD fysiek duidelijk de mindere, maar voetballend werd dat ruimschoots gecompenseerd. VIOD liet tevens zien over karakter te beschikken door een geflatteerde 3-1 achterstand om te buigen in een 3-3 einduitslag. VIOD kreeg veel kansen op de winnende, maar de eerlijkheid gebied te zeggen Job misschien wel 6 keer als winnaar uit de strijd kwam als er weer zo’n reus op hem afkwam! De grote winnaar van de dag was echter het publiek! VIOD JO11-3G deed voor het thuispubliek aan klantenbinding!

 

Vervolgens trad VIOD aan op het eigen, uitstekend georganiseerde, Fimax-toernooi! De eerste wedstrijd was er één om snel te vergeten, maar de kenmerkende doordringende blik van coach Edwin bleek zijn effect niet te missen… Na iedere wedstrijd werd er kort met elkaar nagepraat en afgesproken om dat in de opvolgende wedstrijd te verbeteren.

team

Tijdens het toernooi was de groei dan ook onmiskenbaar zichtbaar! Voor de supporters en de technische staf was het genieten geblazen langs de lijn! Tot groot enthousiasme van het grote legioen werd dan ook in een stevige poule meer dan terecht de 3e plaats en dus een beker binnengehaald!

beker

slinger

Smet op deze mooie dag, was wel het uitvallen van Luc met een polsbreuk. Hij zit inmiddels in het gips en zal de komende weken in alle luwte rustig werken aan zijn herstel. Het is te hopen voor de JO11-3 dat Luc uiteraard snel weer aansluit!

luc

Langzaamaan worden de contouren van het team zichtbaar:

Met Jort en Luc beschikt het team over zeer snelle, behendige en levensgevaarlijke aanvallers, die al hebben laten zien een actie in huis te hebben en koel te blijven voor de goal! Thomas is in de 1e wedstrijden al in alle linies al aan het werk geweest en heeft al laten zien dat een goede voetballer op alle posities uit de voeten kan! Noah en Len kunnen met hun loopvermogen de verbinding zijn tussen verdediging en aanval. Beide ook mannen die een assist kunnen geven en ook al de nodige doelpuntjes hebben meegepikt in de prille seizoenstart. Juelz laat keer op keer zijn waarde in de defensie zien ( voorafgaand aan het toernooi liet hij dat ook zien door tijdens een demo panna-koning Stojan Visser zo’n 6 keer te slim af te zijn), maar sloeg op het Fimaxtoernooi ook direct 2 x toe toen hij op het middenveld geposteerd werd. Rayen is misschien wel de stille kracht van het team. Buiten het veld is hij rustig, maar binnen de lijnen vol energie, sterk in de duels en multifunctioneel! Zoey etaleert zich, zoals iedereen dat van haar verwacht had, als de onverstoorbare, robuuste verdediger! Maar… Tijdens het Fimaxtoernooi werd ze één keer op de helft van de tegenstander gesignaleerd! Dat biedt hoop op het realiseren van één van de, eigenlijk nog geheime, doelstellingen van dit seizoen: Zoey aan haar eerste doelpunt in een officiële wedstrijd helpen!

De onbetwiste nummer 1 van het team is natuurlijk Job: onze grote kleine (doel)man! Wat Job in zijn mars heeft, heeft iedereen met name afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen DZC laten zien: Job is de absolute koning van de één tegen één!

Qua tactisch concept zijn de afgelopen weken ook gebruikt om één en ander uit te proberen. Met dergelijke snelle en behendige aanvallers ligt cattenaccio en daarmee gokken op de counter wellicht voor de hand, maar vooralsnog is de technische staf ervan overtuigd dat het fysieke geweld, waar het team dit jaar ongetwijfeld vaak mee geconfronteerd zal worden, bestreden moet worden met het verder uitbouwen van de voetbaltechnische vaardigheden!

Dat zal best wat tijd vragen, maar de eerste voortekenen geven veel vertrouwen in een mooi seizoen!