VIOD JO11-6

Na een moeilijke 1e wedstrijd, die dik werd verloren, heeft het team afgelopen zaterdag bewezen het zeker in zich te hebben (of hebben de trainingen al effect gehad?).

De wedstrijd tegen onze stadsgenoten DZC begint om 8.30 uur. Nick maakt de eerste aanval op het goal maar jammer genoeg hield de keeper de bal eruit. Maar ook ónze keeper Frank stond zijn mannetje want bij de eerste aanval van de tegenpartij kwamen de keeperskwaliteiten van Frank goed van pas en wist ook hij de bal uit het goal te houden.

Onze 2e aanval was een mooie 1-1-2, waar tijdens de training al over gesproken was, maar de bal behaalde niet het doel. Ik denk dat het de plotselinge windvlaag was want het zag er wel heel professioneel uit.
Even later een poging van Nick om de bal in het goal te krijgen, nu met een kopbal. Jammer genoeg ging hij er net niet in, al was het maar voor het beloofde rondje dat er dan gegeven zou worden door de leiders.

Dan komt Wesley met een mooie uitloop in een duel met 3 tegenstanders; hij manoeuvreert zich er mooi doorheen en loopt richting goal, jammer genoeg veranderde de bal iets van richting en ging hij er net naast. Er hangt een goal in de lucht en Nick is de eerste die een mooi doelpunt scoort na een strakke voorzet van Marvin. Klasse samenspel!

De jongens beginnen hierdoor vertrouwen te krijgen en dat is goed te merken want ook Marvin komt met een prachtig afstandsschot en vergroot daarmee de voorsprong naar 0-2. Mark en Ewald wachten de jongens al op bij het rustsignaal voor een compliment en ranja.

De 2e helft begint met een aanval van DZC maar onze sterke keeper Frank zorgt ervoor dat het 0-2 blijft. Met het vertrouwen in een goede keeper is het makkelijker voetballen! Renzo gaat over tot een mooi aanval op het goal maar helaas weet de DZC-keeper hem te stoppen. Dat is niet het geval bij het mooie doelpunt van Bob; 0-3!

Onze jongens hebben inmiddels vleugels en spelen een mooi potje voetbal samen. Ze weten elkaar ook beter te vinden en daar heeft het feit dat ze inmiddels elkaars namen kennen vast en zeker mee te maken. Dat roept toch net iets makkelijker. Uit dit samenspel weet Bob wederom een doelpunt te scoren en is het 0-4. Maar ook de verdedigers doen hun werk goed. Renzo verdedigd bij een aanval van DZC en voorkomt een kans van scoren. Bij een vrij trap van de tegenpartij weet Frank wederom de bal uit het goal te houden.  De stand blijft 0-4, even daarna door Nick verhoogd naar 0-5. Ook Jens blijft druk zetten. Jens manoeuvreert zich mooi door de verdediging en gaat richting goal, maar helaas heeft het harde werken niet het verdiende resultaat. Duuk hindert de tegenpartij bij een aanval waardoor er gemist wordt en ook Finn haalt de bal, die gevaarlijk voor onze keeper komt, weg waardoor DZC op de 0 blijft. Goed gedaan Duuk en Finn. Tot slot weet Nick de 6e treffer te maken.

Een mooie wedstrijd heren, veel balbezit en veel mooie aanvallen en dus een verdiende winst van 0-6!

Angelica en Wendy