Zaterdag 27 augustus was het zover. Het belooft een heel pittige wedstrijd te worden. Tegen meiden is altijd moeilijk spelen. Als we de meiden de warming-up zien doen vermoeden we dat er zelfs dat er spelers van 15 tussen zitten, maar achteraf teruggezocht blijken het allemaal meiden te zijn in de leeftijd van 12-14 jaar. Ze zijn eerder uitgegroeid zullen we maar zeggen.

We zijn compleet en dat betekent dat we met de volgende opstelling beginnen:

In de goal: Rody, en daarnaast Vera, Annelot, Sem en Samet in de verdediging

Het middenveld bestond uit Daan, Milan, Thijmen en Rutger

En onze aanval waren Kayne en Dymas

Tja en dan moeten er ook wat in de wissel beginnen en dat waren Max, Joey en Beau. Het voordeel is dan wel dat je de rest van de wedstrijd meestal mag spelen. Al was dat afgelopen zaterdag geen pretje. Wat een temperaturen zeg!

Al na 7 minuten is er een mooie redding in 2 keer van Rody. Hij weet gelukkig de bal uit het doel te houden.

Al is het 4 minuten later helaas toch een goal door DZC, deze was onhoudbaar voor Rody. Het blijkt dat deze meiden fysiek hun mannetje wel staan en onze jongens en meiden kwamen net iets te kort. Hierdoor nogal veel eenrichting verkeer, en Rody flink aan het werk samen met de dames en heren in de verdediging. Ze kunnen niet voorkomen dat na 25 minuten DZC een mooie goal maakt.

En dan na 32 minuten, is het buitenspel? Wij twijfelen, maar de scheids laat doorspelen. Dus tja, helaas een goal.

Hierdoor gaan we met een 0-3 achterstand de rust in. Hierbij geven maar liefst 5 spelers aan dat ze de tweede helft niet kunnen beginnen. Aan de rood aangelopen gezichten te zien geef ik ze geen ongelijk, maar ja dan staan er toch 2 te weinig in het veld. Dus ondanks dat een groot gedeelte van de verdedigers nu aan de kant staan, gaan we vol goede moed het veld op.

Daar begint de wedstrijd goed, iedereen werkt keihard. Rody kan de ballen goed uit het doel houden, maar na 45 minuten is er helaas toch geen houden en scoren de meiden van DZC weer.

We verweren ons heel goed, maar aan de andere kant is er geen doorkomen aan door onze aanvallers. Een aantal spelers hadden zowel in de eerste als tweede helft wel een kansje, goed gedaan, maar het lukt toch niet helemaal. En eerlijk gezegd hebben we de grensrechter van DZC niet helemaal mee ondanks dat het een speler/scheidsrechter van Viod is. Zijn jongere zusje stond in de goal van DZC, en zij had het erg rustig.

7 minuten na de 0-4 weten de meiden ook nog de 0-5 te scoren

Bijna aan het eind van de wedstrijd zien we ineens een verdediger mee naar voren gaan. Door prima communicatie tussen Kayne en Sem gaat laatstgenoemde mee naar voren en weten ze nog bijna te scoren.

Maar helaas weten we toch niet een doelpuntje mee te snoepen. Ondanks het harde werk, jullie waren met zijn allen bijna over de kook, is het niet gelukt de meiden te stoppen. En toch, jullie hebben het goed gedaan. Dit zijn voor ons de oefenwedstrijden en we komen ze nog een keer tegen, dan willen we revanche.