logo met J09

Vandaag was de eerste officiële (beker-)wedstrijd van JO9-1.

Tussen 7:30 en 7:45 druppelden de spelers binnen op een zonovergoten Sportpark Dichteren.

De kleedkamer was op orde gebracht en de shirts lagen op nummer al klaar.

IMG_20160827_073103

Ondanks het vroege tijdstip waren de boys snel in de kleren wachtend op de tactische bespreking van Sebastiaan.

Helaas was Thijmen verhinderd door familie-verplichtingen. Dit betekende dat er 1 wissel beschikbaar was voor vandaag.

Terwijl de ouders genoten van een kop koffie of thee op het terras van de kantine werd er uitgelegd hoe er gespeeld ging worden.

Met ietwat gespannen koppies werd er geluisterd naar: Waar sta je, wat doe je bij balbezit en wat doe je bij balverlies?

Ook de uitstraling van het team vinden wij belangrijk. Samen winnen, samen verliezen. Wordt er gescoord dan juich je als team. Krijg je een goal tegen dan pak je de bal snel op en ga je weer op je positie staan voor de aftrap. Van dit laatste weet ik niet of ze dit snappen. Bij het lezen van de uitslag zul je begrijpen waarom.

Na een goede warming up gaf onze goed leidende scheidsrechter Marcel  het eerste fluitsignaal.

Onze aanvoerder van vandaag Timme had de tos gewonnen en Viod begon aan de aftrap. De gretigheid spatte ervan af en gelijk werd er volop de aanval gespeeld.

De eerste kansen ontstonden en na enkele pogingen die net wat precisie misten, was er dan eindelijk de 1-0 van Timo. Viod kwam nog beter in hun spel en speelde de bal goed rond. Zo waren er mooie wisselpasses te zien en werden er diverse kanonskogels op de Lichtenvoordse keeper afgevuurd.

De score liep al snel op naar 10-0 door goals van Koen, Niek, Jorg, Julian en Timo. Ook waren er enkele prachtige assists van Cesur en Lloyd.

Het was rust. Ik denk dat dit voor de tegenstander Longa’30 JO9-2 wel even fijn was.

Sebastiaan begon met het strijdplan voor de 2e helft, terwijl Frank de boys van een bekertje ranja voorzag.

FB_IMG_1472281150053
De afspraak werd gemaakt. De 2e helft willen we 10 goals maken en de nul houden. Waar onze sluitpost Timme welgeteld 3 terugspeelballen te verwerken kreeg, werd de aanval weer volop gezocht. Er waren tig scoringskansen en de meeste hiervan resulteerden ook in een goal. Op de spaarzame momenten dat de tegenstander gevaarlijk leek te worden, stonden Lloyd en Julian hun mannetje.
De score liep op en uiteindelijk stond er 20-0 op het scorebord. Zonder noemenswaardige blessuretijd voor deze sportieve wedstrijd floot Marcel af. Er werd afgesloten met een bij de pupillen bekende penaltyserie.

Nagenoeg alle penalty’s waren raak en Timme stopte er een paar prachtig als een echte Tim Krul. Na toegejuicht te zijn door onze supporters, was Koen er met ijsjes. Koen was vandaag de jarige job en de ijsje waren gezien het weer en de overwinning een top traktatie.

Morgen wacht ons het Viod-Fimaxtoernooi waar er vast meer tegenstand mag worden verwacht met als klap op de vuurpijl de streekderby tegen de Graafschap JO9-1!

*Om nog even na te genieten nog enkele videobeelden.