Afgelopen zaterdag 20 augustus speelden we onze eerste wedstrijd in deze combinatie tegen VVG JO15-2.

Iedereen was best gespannen. Er waren een aantal afwezigen dus gelukkig konden we 3 invallers regelen van de JO15-2 van Viod. We waren erg blij met de hulp van Joris, Vincent en Sem F.

Nadat de kleding was uitgedeeld en een kleedkamer voor de dames was gevonden, kon Marino de opstelling uit de doeken doen. Eenmaal op het veld zien we een team staan waarvan we ons afvragen of dat wel klopt. Wat een reuzen. Maar hoe dan ook we gaan ervoor. Na een korte warming-up, want er moest toch nog wel veel geregeld worden, starten we de wedstrijd.

Marino heeft een mooie opstelling gemaakt en die is als volgt.

De grootste verrassing was wel dat Rody in het doel stond. Voor hem stonden in de verdediging: Sem H, Joris, Annelot en Vera. In het middenveld waren Rutger, Sem F, Max en Dymas opgesteld. En voorin waren Vincent en Beau opgesteld.

Na nog geen 7 min. krijgt Sem F de bal en knalt hem erin. Net op weg en 0-1 voor. Wat goed gedaan. En we zagen dat het nog beter kon. Want na mooie opzet door Rutger die in de knoop komt met een speler van de tegenpartij weet Dymas te scoren 0-2. Ondertussen weet de verdediging de tegenpartij ook bij het doel van Viod weg te houden. Dus Rody kan de 0 houden.  Niet veel later legt Vincent af op Sem F, goal. Ongelooflijk, we staan met 0-3 voor.

Na 17 minuten wordt even een korte drink pauze ingelast. De zon komt er goed door en voor onze dames en heren in zwart is dit toch warm. Tijdens deze drinkpauze worden de wissels ook doorgevoerd. Thijmen, Joey en Kayne komen in het veld. Dymas, Annelot en Max komen naar de kant. Hierna gaan we weer verder met de eerste helft en scoort Sem F de 0-4. Nadat de bal door de tegenstander over hun eigen achterlijn is geschoten neemt Kayne de corner. Na een kluts door Vincent en Dymas schiet Dymas raak. En kunnen we met een mooie 0-5 de rust in. Helemaal omdat de verdediging zijn werk goed deed en Rody alle ballen tegen kon houden.

Na de rust lijkt er toch iets veranderd. De jongens van VVG staan op het veld te wachten en ze hebben er zin in. Dat blijkt als zij na een snelle actie waarbij onze jongens en meiden de lange jongens niet bij houden scoren. Hebben zij hun tactiek veranderd. Moet haast wel. Hierdoor komt de score op 1-5 te staan. Kort daarna is er weer een aanval van VVG, de keeper schiet de bal over het middenveld en komt meteen bij die ontzettend lange jongen in de spits terecht. Voor diegene die er niet bij waren, zo’n 2 koppen groter als de dames en heren van onze verdediging. Rody kan de bal in eerste instantie houden. Helaas net niet klemvast en weet VVG te scoren. En om de situatie nog wat vervelender te maken, scoren ze weer. Om moedeloos van te worden. Wat hebben zij in de rust gekregen??? Er wordt geknokt in de verdediging om deze heren bij te houden. Flink wat duwen worden geïncasseerd, maar toch helaas weten de jongens met de lange benen weer te scoren.

Ondanks pogingen om VVG tegen te houden begint de vermoeidheid toe te slaan. Iets te goed gerelaxt in de vakantie. En ineens staat het helaas 5-5 waarna we ook nog de 6-5 incasseren.

Maar we knokken verder. We weten het doel verder leeg te houden en vervolgens past Joris hetzelfde trucje toe als VVG en schiet van achter naar Sem F. Die krijgt hem te pakken. En scoort. Nu vasthouden dit met nog 5 minuten te gaan. 6-6 is de uiteindelijke eindstand, en het is heel jammer want we leken op winst af te gaan.

Maar uiteindelijk goed gedaan voor onze eerste wedstrijd. Met een aantal spelers die hun eerste wedstrijd op groot veld spelen, weinig hebben gespeeld afgelopen jaar. Dus kortom het was nog even wennen. En daar gebruiken we de beker voor. Dus op naar volgende week. Dan is het nieuwe ronde nieuw kansen.