Nieuwe ronden, Nieuwe kansen in Doesburg

Na de afstraffing van vorige week is vandaag Doesburg JO13-3G onze tegenstander.

Isa S. moet zich helaas afmelden. Ze is ziek. Kynan, onze nieuwe aanwinst (hij heeft de afgelopen weken met ons meegetraind en heeft zich afgelopen woensdag definitief bij VIOD aangemeld) is vandaag nog niet speelgerechtigd, dus vertrekken we met twaalf spelers naar Doesburg. Anisha komt zoals gebruikelijk kijken, maar mag nog niet spelen.

Dames in het team zijn blijkbaar toch een beetje lastig voor verenigingen, want ondanks dat zij zelf ook een gemengd team hebben, is voor onze meiden geen kleedkamer beschikbaar. Gelukkig komen we allemaal aangekleed in tenue en kunnen we samen de kleedkamer opzoeken om de schoenen aan te trekken en de wedstrijdbespreking te doen. Na de wedstrijd mogen we voor de dames opzoek naar een lege kleedkamer om te douchen.

Door afwezigheid van Isa S. hoeft er maar één in de wissel te starten en dat is vandaag Viktor. Sven neemt zijn positie linksachter over en met Jasmijn in het midden, Sueña rechts en Gabriël als laatste man er achter is dat vandaag onze verdediging. Bram B. uiteraard weer in de goal.

Bram S. was de laatste wedstrijden wat onzichtbaar, dus krijgt hij deze week een plekje op het middenveld waar hij meer rond de bal kan spelen. Dat laatste geldt ook voor Kai (vanaf nu onze vaste aanvoerder) centraal en Fleur aan de linker kant. Eline heeft de afgelopen weken laten zien heel goed “op de bal” te kunnen spelen, dus zij mag voorin samen met Dominique en Isa L. zorgen dat waar we de afgelopen week op getraind hebben vandaag te zien zal zijn: verdedigen begint bij de aanval. Dus aan onze aanvallers de taak om op de bal te jagen bij balbezit van de verdedigers van Doesburg, niet de pass laten geven en zeker niet laten “opkomen”.

De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofd(kunstgras)veld dat een beetje stroperig lijkt aan te voelen. Misschien een voordeel voor ons? 😉

Direct wordt duidelijk dat we vandaag te maken hebben met een tegenstander die redelijk gelijkwaardig is en dat geeft vertrouwen voor het komend uur.

Na enig aftasten zijn we al snel gevaarlijk voor de goal en kunnen we door goed storend werk van onze aanvallers veel op de helft van de tegenstander blijven voetballen. Het is geweldig om te zien hoe Dominique, Isa L. en Eline niet alleen bij balbezit, maar ook bij balverlies hun inzet voor het team tonen. Kai, Bram S. en vooral Fleur spelen op het middenveld lekker fel op de bal en zo creëren we kans na kans.

Na enkele pogingen waarbij het vizier nog niet helemaal scherp stond, kwam de eerste treffer dan ook niet uit de lucht vallen… hoewel… Bram S. kopt de bal geweldig in na een uitstekende corner van Isa L. 0-1. We blijven gevaarlijk voor de goal, maar moeten ook af en toe toestaan dat Doesburg er gevaarlijk uitkomt. De rugdekking van Gabriël is weer als vanouds en Jasmijn verdedigt weer zoals we van haar gewend zijn! Na een rommelige fase waarin we moeite hebben om in onze positie te blijven spelen, hebben we de laatste minuten van deze eerste helft de controle weer terug. We staan weer beter, waardoor we weer meer ruimte krijgen en kansen op meer…

Bram B. wil het kort voor rust nog even spannend maken door niet Sueña, maar haar directe tegenstander aan te spelen. Gelukkig weet hij de inzet te stoppen en door goed meelopen van Jasmijn wordt ook de rebound geblokt, waarna Gabriël de bal definitief weg kan werken. Weer een geweldig moment om van de zijkant te zien dat we er voor elkaar staan en er samen voor willen knokken.

Jasmijn mag na een duw en een valpartij na de rust even op de bank op krachten komen. Kai neemt haar plek over en Fleur komt midmid te staan. Samen met Eline en Sven zorgen ze er in de tweede helft voor dat we door kunnen stomen naar een prachtig resultaat. Onze aanvallers zijn op dreef en de ene kans is nog fraaier dan de andere. Helaas kan Dominique het net vandaag niet vinden (vooral door geweldige reddingen van hun keeper), maar hij geeft niet op en zorgt samen met Isa L. en Bram S. voor het meeste gevaar voor de goal.

Bram S. scoort na een indrukwekkende solo vanaf het middenveld, die werd ingeleid door een mooie breedtepass van Fleur. 0-2. Isa L. heeft al wat kansen gehad, maar zonder succes tot ze weer eens voorbij haar directe tegenstander sprint en de bal tegen de touwen schiet. 0-3. Ook de 0-4 schiet ze er vrij snel daarna in. Nu gaat het hard…

Doet de tegenstander nog mee? Ja, zeker! Onze verdediging is alleen telkens de aanvallers de baas. Of Bram B. zorgt er met een redding voor dat het doel leeg blijft. Na onnodig balverlies op het middenveld kan Doesburg dan toch nog een goaltje maken. 1-4. Gabriël stond te ver vooruit om nog op tijd de rugdekking te verzorgen. Voor iemand die altijd voorin heeft gespeeld doet hij het geweldig en leert hij snel. Dit “leermoment” maakt hij meer dan goed als hij vervolgens de bal achter Bram B. van de lijn haalt. Dit lijkt inmiddels een specialiteit van hem te zijn (niet voor het eerst namelijk).

De laatste fase van de wedstrijd lijkt Doesburg er helemaal doorheen te zitten en als zij een andere keeper hadden gehad, zouden we met dubbele cijfers van het veld kunnen.

Bram S. denkt daar anders over en kopt opnieuw vanuit een corner de bal achter de keeper en scoort tot slot ook de laatste treffer na weer een rush vanaf de middellijn. Eindstand 1-6.

Opnieuw blijkt dat als we een tegenstander van gelijk niveau treffen, we een aardig balletje kunnen trappen. We leren snel en groeien elke week. Als individu, maar ook als team! Top!

Volgende week weer een thuiswedstrijd. We hebben er weer zin in!