Met inmiddels 3 gewonnen wedstrijden in de bekercompetitie te hebben gespeeld en met het goed georganiseerde en fameuze eigen Fimax toernooi achter de rug, was de tijd rijp om aan de competitie te beginnen!

Al een paar weken met een stevige training in de benen gegeven door Ryan Chevalking op de maandag en onlangs op de donderdag gegeven door de mannen van Pelota Academy bij Viod zijn ze er klaar voor. De mannen van  FO9-4 zijn gebrand. Doordat Musa het team heeft verlaten om De Graafschap te spelen hebben we versterking gekregen van Thorben. En wat zijn we blij met Thorben. Een heerlijke voetballende keeper!

Dit jaar gaat FO9-4(voorheen F11) onder leiding van Philip Steverink, Ryan en Peggy Chevalking de strijd aan in de 3e klasse. Nadat in  het vorige seizoen elke wedstrijd ruimschoots werd gewonnen en daardoor steevast kampioen werd, staat dit aankomende seizoen een flinke uitdaging voor de jongens te wachten. Dit keer gaan we ook beginnen met een aantal afspraken en regels. Posities moeten worden bepaald, wie speelt waar in de wedstrijd. Wie neemt dit keer de aftrap, de vrije trappen, de hoekschoppen. En iedereen komt aan beurt! Na de laatste wedstrijd bleek dit zowaar te werken. Wat werd er goed gevoetbald. Ze wisten allemaal wat ze moesten doen. Samen aanvallen, maar ook proberen samen mee terug om te verdedigen. Met z’n allen lekker voetballen. Dat staat voorop en met plezier.

Zaterdag 10 september spelen we dan onze 1e competitie wedstrijd uit bij VVL te Lengel. We wisten dat we in de 3e klasse vaak tegen jongens en meisjes komen te spelen die al 2e jaars pupil zullen zijn, maar goed daarvan mochten we ons niet onder doen. We gaan er gewoon voor. Om 09.00 uur wordt er afgetrapt. Nadat een aantal ouders even twijfelden of we wel op de juiste parkeerplaats stonden van de voetbalvereniging, aangezien het vrij stil was rondom het Clubhuis, bleek dat we wel achteraf juist geparkeerd hadden. We moesten even een eindje over het veld lopen om bij ons toegewezen kleedkamer 1 aan te komen. De rustieke oude houten uitstraling met een retro ‘badkamer’ met bedrukte bloemen tegeltjes aan de muur en de douches waarvan de knop nog omgedraaid moest worden,  en met een wc waarvan de kinderen niet wisten wat je precies met het touwtje moest doen, gaf ons wel even de indruk dat we wel erg verwend zijn. Nadat we de korte bespreking hebben gehad in de kleedkamer, gaan we richting het veld. Oftewel we lopen weer terug richting de parkeerplaats waar ons speelveld zich bevind. Gijs en Daryl beginnen in de wissel. Als de scheidsrechter het fluitsignaal geeft komen er snel weer gedachten terug aan het vorige seizoen. Viod speelt stroef waardoor de tegenstander al redelijk vaak de kans krijgt om richting Thorben te gaan. We moeten dus weer even onze draai vinden. Of moeten we weer even wakker worden. Direct nadat Gijs het veld in komt in de 6e minuut heeft hij gelijk een kans op de 1-0. Maar de keeper van Lengel staat net goed en pakt de bal in de handen. Maar in de 11e minuut krijgt Stef de bal op de voeten en schiet deze er dan weergaloos in. Ja het staat 1-0 voor Viod. Maar ook na deze goal merken we op dat VVL ook redelijk vaak in balbezit komt. Daryl maakt een perfecte sliding op de bal nadat een speler van VVL alleen op onze keeper Thorben afgaat. Menig ouder van VVL denkt dat hij daarbij de speler ook heeft geraakt, maar de scheidsrechter staat daar goed bij en laat het spel doorgaan. Daarna proberen we na een goed samenspel de bal ook naar voren te krijgen. Daryl probeert via een mooie steekpasse op Lyam die goed mee loopt vanaf de zijkant, maar helaas komt de bal bij de keeper van Lengel terecht. Maar uiteindelijk gaat ook Guus mee naar voren en hij krijgt de kans om de bal binnen te schieten en dat  lukt hem dan ook. In de 17e minuut is het 2-0 voor Viod. Waar we nu al wel trots op kunnen zijn is dat het samenspel zo mooi verloopt. Terwijl Guus de bal mee naar voren gaat neemt Sierd zijn plek over achterin. Hij blijft staan om zo een lange bal terug op te vangen. Laten we hopen dat we zonder een tegengoal de rust in kunnen gaan. En dat is gelukt.

Een bespreking in de rust is er nauwelijks. De jongens willen weer voetballen! En ja hoor. Dat zien we dan ook terug in de 2e helft. In de 23e minuut neemt Daryl vanaf het midden de bal mee naar voren. Een mooie solo volgt en heel beheerst schiet hij de 3-0 binnen. Dan moeten we weer even vol aan de bak. De strijd begint wat grimmiger te worden.  Er worden wat overtredingen gemaakt over en weer, maar de jongens van Viod keren zich hier niet voor terug. Af en toe wordt dit door de scheidsrechter een beetje afgeremd. Maar Guus kan je niet afremmen. Hij jaagt ook gewoon door en daarmee maakt hij wel de 4e goal voor FO9-4! We zijn nu ruim 30 minuten aan het voetballen en de sfeer langs de kant van de tegenstander keert zicht een beetje tegen de jongens van Viod. Als Daan de bal mooi meekrijgt voorin en deze nog binnen weet te houden, terwijl de keeper uitkomt en ook de bal probeert te pakken, krijgt Daan deze nog voor op Stef die uiteraard helemaal vrij staat voor open goal. 5-0! Maar dan grijpt de keeper naar zijn hoofd en zijn ouder denkt dat Daan hem geraakt zou hebben. Wordt nu de goal afgekeurd? Heel VVL schreeuwt al dat het doelpunt niet telt. Maar goed nadat de scheidsrechter de ouder heeft gekalmeerd wordt het doelpunt alsnog goedgekeurd. En gelukkig is er niks aan de hand met de keeper. Maar aangezien Thijs goed zijn lichaam gebruikt met het voetballen wordt dat niet altijd door een aantal ouders van de tegenstander als rustig gezien. Er worden lelijke dingen gezegd wat echt niet door de beugel kan door een ouder. En helaas wordt Thijs van achteren flink neergehaald. De beslissing voor een vrije trap in het voordeel uiteraard van Viod is correct, maar helaas had deze jongen ook het veld moeten verlaten. Dat was een niet goed te praten overtreding. Een handje voor Thijs werd ook niet gegeven. Helaas gebeurt het onsportieve gedrag langs het veld nog steeds. Zo jammer. Maar niet veel later heeft Thijs dan nog een geluk aan zijn zijde. Hij schiet in de 38e minuut zijn doelpunt binnen in deze wedstrijd. Eindstand is 6-0! Met opgeheven hoofd na de penaltyreeks willen de jongens van Viod nog een handje schudden maar dat wordt ook helaas door sommigen van VVL genegeerd.

Volgende week zaterdag komt Terborg JO9-1 naar ons sportcomplex in Dichteren. Laten we hopen dat we deze wedstrijd wel leuk en sportief voetballend kunnen spelen.