Na een intensieve voorbereiding vond dit weekend de openingsronde in de competitie plaats! RKZVC JO11-2 was de tegenstander tijdens deze seizoensouverture!

In de bekerwedstrijden in de voorbije weken had Viod voor de enkel en alleen digitale volgers geen overtuigende resultaten geboekt. Voor de echte supporters langs de lijn had Viod echter indruk gemaakt. Al vroeg in het seizoen lijkt er een echt team te ontstaan en voetballend maakte het team indruk met oogstrelende combinaties, mooie individuele acties en met goed positiespel. Voor de technische staf zijn deze ontwikkelingen dan ook vele malen belangrijker dan de uitslagen. Dit vooral aangezien dat dit seizoen de ingrediënten moeten zijn waarmee het ongetwijfeld vele fysieke geweld van tegenstanders bestreden, of liever ontweken, zal moeten worden.

In de aanloop had Viod te kampen met wat fysieke ongemakken ( een complete teamfoto is nog steeds niet te maken…). Luc was, nadat hij op het Fimaxtoernooi gemangeld werd tussen twee reuzen, nog niet hersteld van een polsbreuk. Daarnaast moest Len een training laten schieten vanwege een voetblessure. Tel daarbij op de recente situatie bij PEC Zwolle, wat maakte dat het besluit van de clubleiding om de woensdagtraining van het kunstgras naar het echte gras te verplaatsen zelfs op een licht applaus kon rekenen. En zo werd Viod J011-3 door trainers Bart en Jeroen op echt gras klaar gestoomd voor de competitiestart!

Eenmaal aangekomen en omgekleed in kleedkamer, begon, na een kort disciplinair intermezzo, de tactische bespreking. Op de nieuwste aanwinst van de technische staf werden de posities en tactische sneufjes gepresenteerd, waarbij de nadruk lag op de beweging zonder bal. Na deze serieuze aangelegenheid werden de mannen met het inmiddels traditionele ‘Veel plezier!’ het veld opgestuurd.

Na een warming-up die in het teken stond van wat pijntjes, vergeten pufjes en het afronden op een vangnet, stond Viod desondanks, na een heuse kantwissel, klaar voor de aftrap. Nadat de uitstekende scheidsrechter Jeroen ( die door zijn charisma niet alleen een wedstrijd leidt zonder gele kaarten te hoeven geven, maar zelfs zonder te hoeven fluiten voor een overtreding!) het startsein had gegeven, trok Viod direct fel van leer. Viod overrompelde RKZVC en scoorde snel. Een bijzondere goal omdat bij deze goal de ‘beweging zonder bal’ tot in de perfectie uitgevoerd werd. Terwijl de tegenstander bouwde aan een aanval, liep Jort weg bij zijn verdedigers en zorgde ervoor dat hij direct aanspeelbaar was nog voordat de bal onderschept werd. Nog voordat Jort bereikt werd, was Thomas al op volle snelheid op de vleugel. Die werd dan ook blindelings bereikt: 1-0!

Tegenstander RKZVC was duidelijk nog niet bekend met het fenomeen Thomas, want op sportpark Dichteren is inmiddels wel bekend dat als Thomas het op zijn heupen heeft, dan kan het wel eens snel gaan. En zo geschiedde: Thomas schoot Viod in no-time naar een 3-0 voorsprong!

Inmiddels was Len ingevallen, maar na zijn 1e schot zocht hij met tranen in de ogen de kant op. De voetblessure speelde weer op. De medische staf zal hem deze week aan nader onderzoek onderwerpen. Niet veel later bleek dat de medische staf aankomende week overuren zal moeten draaien, toen ( nota bene invaller voor Len) Noah hard in botsing kwam met de keeper van RKZVC. Het schreeuwen deed niet veel goeds vermoeden, maar nader onderzoek ( volgens ingewijden getypeerd als ‘95,- euro voor een handdruk’) in het ziekenhuis wees uit dat er niks beschadigd was. Aangezien hij die middag nog altijd hinkelend gesignaleerd werd, is er nog veel werk aan winkel om hem tijdig op te lappen voor de volgende wedstrijd.

Binnen Viod wordt een pupillenteam bestaande uit 10 spelers nog wel eens openlijk verguisd, maar voor de technische staf van Viod JO11-3 is het vooralsnog een zegen! Want met de polsbreuk van Luc en het uitvallen van Len en Noah, stond Viod ineens zonder wissel in de 2e helft. In allerijl werd Jason ( bedankt!) van JO11-2 bereid gevonden om op de achtergrond standby te staan, voor het geval dat…

Tussen al het blessureleed door was Viod inmiddels uitgelopen naar een 5-0 ruststand. Adil, die vooralsnog als middenvelder keurig 1 op 1 loopt, scoorde beheerst de 4-0, waarna Jort de ruststand op het bord zette.

In de 2e helft werd het wedstrijdbeeld wat rommeliger, maar ondanks het door de sympathieke jonge coach van de tegenstander ( zeer) herhaaldelijk ingezette “Sam, daar ga je!”, waarbij ‘ga’ steevast binnen 5 seconden, zodra hij Juelz tegenkwam, vervangen kon worden door ‘ging’, werd RKZVC nooit echt gevaarlijk.

En zo kon Jort, zoals ook de week ervoor ook met hem afgesproken, een ongelukkige wedstrijd van zich af spelen en een uitstekende wedstrijd belonen met 2 prachtige goals. Thomas liet zich in de 2e helft ook niet onbetuigd en pikte een doelpuntje mee. Ook inschuivende verdediger Rayen werd via prachtig combinatievoetbal alleen voor de keeper gezet. Eenmaal voor de keeper liet Rayen zien vaker in de spits gespeeld te hebben, bleef rustig en scoorde.

Aangezien na de goal van Rayen Zoey als enige veldspeler overbleef die dit seizoen nog niet ( en überhaupt nog niet in het Viod-shirt) gescoord heeft, werd de opstelling gehusseld en Zoey in de spits geposteerd. Het sociale karakter binnen het team kwam nu ziender ogen aan het licht. Iedereen gunde haar haar doelpunt en keer op keer werd ze vrij gezet voor de keeper. Het publiek voelde dat er een bijzonder moment in de lucht hing en moedigde hartstochtelijk aan. Maar… Vermoedelijk heeft Zoey na deze wedstrijd wel weer iets meer begrip voor een aanvaller die een kans mist… En dat is ook weer positief voor de teambuilding!

En Job… Verwoede pogingen om hem als een laatste man te laten spelen en van het doel weg te krijgen liepen op niks uit. Het was mooi weer, Job keek om zich heen en genoot. De man met de meeste energie kon het vandaag niet kwijt! Ook dat is het leven van een keeper…

En zo kwam het sportieve en sympathieke RKZVC nog goed weg met een 9-0 uitslag… Maar in ruil voor een paar doelpunten, bouwde Viod wel verder aan een team!

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Dinxperlo JO11-1!  U kunt daar natuurlijk bij zijn!