De eerste competitiewedstrijd van JO13-6G

Vandaag spelen we onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Na het afscheid van Eszry en door de afwezigheid van Fleur en Anisha mogen we met twaalf spelers aantreden tegen PAX JO13-3.

Eline zou vandaag beginnen in de wissel, maar omdat Kai op zich liet wachten, mag hij haar plekje op de bank innemen. De opstelling kent weinig verrassingen: Bram B. in de goal. Sueña, Jasmijn, Gabriël en Viktor vormen de verdediging. Eline, Isa S. en Sven spelen op het middenveld en de aanvallers zijn Bram S., Isa L. en Dominique.

Na de wedstrijdbespreking lopen we naar het veld en komen de eerste twijfels over de sterkte en vooral grootte van de tegenstanders. De spanning is van ieders gezicht te lezen.

Hopelijk kunnen we de stijgende lijn van de afgelopen weken doorzetten…

Na het eerste fluitsignaal wordt al snel duidelijk dat we vandaag een tegenstander treffen van gelijkwaardig niveau. Hierdoor krijgen we (iets) meer tijd en ruimte in deze wedstrijd dan we de afgelopen drie bekerwedstrijden hebben gehad. De bal gaat gemakkelijker rond en ook de duels worden meer en meer aangegaan en gewonnen.

Over en weer ontstaan enige kleinere kansen, maar zowel wij als onze tegenstander stuiten op goed verdedigend werk en een uitstekende keeper. We zien langs de lijn dat het elftal het spel steeds beter begint te begrijpen en dat we beetje bij beetje de bovenliggende partij worden.

Na een aantal mislukte pogingen op doel, krijgt Isa L. de bal aangespeeld door Isa S. – De afgelopen wedstrijden wilde ze in zo’n situatie nog wel eens direct op goal schieten, maar dan bleek elke keer de afstand te groot te zijn. Vóór deze wedstrijd hadden we haar dus aangegeven de goal op te zoeken in plaats van tevergeefs met een afstandsschot proberen het doel te bereiken. – Aan de kant wilden we dus al bijna coachen om niet te schieten, maar daar kregen we de tijd niet voor… Met een geweldig schot van ver buiten het strafschopgebied draait ze de bal over de keeper in de verre bovenhoek. 1-0!!!

Het vertrouwen groeit en de tegenstander kan de eerste helft geen vuist maken. In plaats daarvan krijgen wij de een na de andere kans en na opnieuw een mooie combinatie van Dominique en Isa, krijgen we een corner. Dominique geeft een afgemeten voorzet, precies op het hoofd van de goed inlopende Bram S.. De bal vliegt richting doel en de handen gaan langs de lijn al de lucht in. Net op dat moment steekt de verdediger op de lijn zijn hand uit en haalt daarmee de bal van de doellijn. Penalty!

Isa L. mag de bal klaarleggen om haar tweede te maken. Met een hard hooggeplaatst schot verschalkt ze opnieuw de keeper en noteren we een dikverdiende 2-0.

We krijgen kansen op meer. Ook de tegenstander komt er soms gevaarlijk door, maar we houden deze voorsprong en kunnen met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken voor een welverdiende rust.

Sven vraagt om een wissel en zal in de tweede helft terugkomen op de plek van Viktor. Het middenveld wordt nog kort gewezen op de veldbezetting (vaak staan we met drie middenvelders aan dezelfde kant. Wat heel goed is, omdat daar op dat moment de bal ook is, maar ook gevaarlijk, omdat dan heel veel ruimte aan de andere kant vrij komt). Verder krijgt het team een geweldig compliment voor wat ze ondanks de warmte heeft laten zien. We hopen dat we hetzelfde in de tweede helft kunnen brengen en gaan met vertrouwen richting veld vier.

De tweede helft verstevigen we onze grip op de wedstrijd en krijgen kans na kans. Op een gegeven moment lijkt het wel prijsschieten. Alleen de prijs vergeten we mee te pakken. Een aantal mooie combinaties, individuele acties en afstandsschoten volgen elkaar in rap tempo op, maar een uitstekende keeper voorkomt dat we de score verder kunnen uitbouwen.

Uiteindelijk krijgt Dominique de bal toch tegen de touwen en wordt hij in het bijzonder, maar ook het team als geheel, alsnog beloond voor de inzet. 3-0.

De laatste minuten komen de spitsen van Pax nog dichtbij een tegentreffer, maar door goed ingrijpen van verdedigers en keeper en met enig fortuin, houden we deze eerste competitiewedstrijd de nul!

De onopvallende, uitstekend fluitende scheidsrechter fluit af en onze eerste zege is een feit. Een mooie teamprestatie die veel vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden…