In de Week van de Scheidsrechter staat het uitspreken van waardering naar scheidsrechters, juryleden en officials centraal. Zij zorgen er ieder weekend weer voor dat sporters genieten van hun sport. Dit jaar vindt de Week van de Scheidsrechter plaats van 1 t/m 9 oktober.

knvb-scheids-logo-tekst#scheidsbedankt

Tijdens de Week van de Scheidsrechter laten verschillende sportbonden hun waardering blijken voor scheidsrechters, officials en juryleden. Verenigingen, spelers, ouders en publiek worden aangespoord hetzelfde te doen.

Doe ook mee en zet scheidsrechters, juryleden en officials tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje. Hoe je de scheids bedankt is aan jou. Je kan groots uitpakken maar je kan het ook klein houden. Waar het om gaat is waardering. Een aantal leuke initiatieven van voorgaande jaren vind je hieronder.

week-van-de-scheidsrechter_0-2Drie voorbeelden

In de afgelopen jaren hebben we al veel mooi voorbeelden voorbij zien komen. Drie voorbeelden:

#1: Organiseer een Scheidsrechtersontbijt

Begin de Week van de Scheidsrechter goed met een gezamenlijk ontbijt op de vereniging. Houd ook een stoel vrij voor de voorzitter die, voordat de broodjes uit de oven komen, iedereen persoonlijk bedankt voor zijn of haar inzet.

#2: Geef een presentje

Groot of klein: een presentje als blijk van waardering doet het altijd goed. Denk aan een taart, een bloemetje, een cadeaubon. Of iets waar ze tijdens het beoefenen van hun ‘vak’ wat aan hebben: een fluit, een notitieblok, een mapje om hun spullen in op te bergen of… een frisse nieuwe outfit.

#3: Vorm een erehaag

Leuk, en makkelijk te organiseren: vorm een erehaag als de scheidsrechter het veld op loopt. Een teken van respect voor de scheidsrechter. Past een erehaag niet helemaal bij jouw sport? Dan is het geven van een hand een mooi gebaar. En niet vergeten: bedank de scheidsrechter ook na afloop van de wedstrijd.

Als je iets onderneemt, maak er dan een foto van en deel het op Twitter, Facebook en Instagram met de hashtag #scheidsbedankt!

 

Ook de KNVB doet mee !

Dit jaar doen maar liefst 15 sportbonden mee aan de Week van de Scheidsrechter.

Win een traingsstage of clinic

Tijdens de Week van de Scheidsrechter 2016 zijn er ook weer mooie prijzen te winnen. Zo kan een scheidsrechter bijvoorbeeld een trainingsstage met een betaald voetbal scheidsrechter winnen, of een clinic waarbij je via een officiële headset één op één wordt gecoacht door een betaald voetbal scheidsrechter tijdens jouw wedstrijd.

knvb-wvds-uplong2

Week van de Scheidsrechter

Wil je een scheidsrechter nomineren om in aanmerking te komen voor een van de bovenstaande prijzen, stuur dan een mail met de voorkeursprijs, adres en motivatie. KLIK HIER