Vorige week werd op het laatste moment de wedstrijd tegen Ulftse Boys uit het programma gehaald. De tegenstander meldde zich kort van te voren af, nadat de teamleiding overspoeld was met ziekmeldingen. Of de uitslagen van de week daarvoor bijgedragen hebben aan een spoedig herstel valt te betwisten, maar desalniettemin voor Viod de bevestiging dat tegenstanders niet zo maar afreizen naar het kolkende sportpark Dichteren.

En dus had Viod 2 weken de tijd om geconcentreerd toe te werken naar de match tegen ongeslagen koploper Silvolde. Daarbij werden geen middelen geschuwd en werden naast vaste trainers Bart en Jeroen zelfs routiniers Edwin en Joris van stal gehaald en bij enkele trainingen betrokken. Aan de kant waren hier en daar gefronste wenkbrauwen waarneembaar of dit nou wel zo verstandig was.

Vol goede moed toog de ploeg met zijn gevolg richting Silvolde. Eénmaal begonnen aan de warming-up, toonde ook de tegenstander zich op het speelveld. Hoewel Viod vrijwel wekelijks met een overdaad aan fysiek geweld geconfronteerd wordt, maakte deze tegenstander zelfs van grote afstand een intimiderende indruk. Vermoedelijk paste Viod’s rappe aanvaller Luc zowel qua lengte, breedte als gewicht minimaal 2 x in vrijwel alle spelers van Silvolde.

Toch begon Viod, inmiddels traditiegetrouw, goed aan de wedstrijd. Met verzorgd spel werden de aanvallers gezocht én gevonden. Het was wachten op de openingstreffer voor Viod, maar ( ook bijna traditiegetrouw) toen werd Viod wederom geconfronteerd met de harde wetten van deze competitie. De langste man aan Silvolde-zijde legde van grote afstand aan en schoot droog, maar kiezelhard onder in de hoek: 1-0.

Zonder Silvolde te kort te willen doen, bleef Viod voetballend de betere ploeg. Met fraaie één-tweetjes werd de aanval bereikt, maar daar liep men helaas vaak vast op de fysieke muur. Doordat Viod veelvuldig in de aanval was, stonden de middenvelders van Viod vaak als buitenspelers gepositioneerd. Duidelijk werd dat op deze leeftijd omschakelen naar aanvallen een meer natuurlijke beweging is, dan omschakelen na balverlies. Silvolde strafte dat genadeloos af en schoot, voornamelijk van afstand, met scherp en liep uit naar 3-0.

Meer dan verdiend beloonde Viod zichzelf even later na wederom een goede aanval met een treffer. Len werd gevonden op de rechterflank, die vervolgens de uitstekend vrijgelopen Luc vond. Overtuigend schoot Luc de 3-1 in de touwen. Gezien het veldspel was er aan Viod-zijde direct weer hoop op een resultaat, maar  dat werd door Silvolde nog voor rust hardhandig de kop ingedrukt: ruststand 5-1.

In de rust werd voornamelijk aandacht besteed aan de omschakeling na balverlies. Dat moest er voor zorgen dat er bij aanvallen van Silvolde meer druk op de bal uitgeoefend kon worden, waardoor het voor de tegenstander moeilijker zou worden om van grote afstand uit te halen. Zo luidde de theorie…

Helaas speelde de enkelblessure van Adil weer op en bleef hij uit voorzorg aan de kant in de 2e helft, maar onder aanvoering van de man in vorm Rayen speelde Viod een goede 2e helft! Juelz en Zoey kregen meer ondersteuning van de middenvelders Noah en Len, waardoor zij meer in hun verdedigende duelkracht kwamen te spelen. Desalniettemin kon doelman Job niet voorkomen dat Silvolde ook in de 2e helft enkele malen doel trof. Viod bleef echter goed voetballen en kreeg via Jort ook enkele kansjes. Uiteindelijk was het Thomas die met een prachtige treffer het goede spel ook op het scorebord terug liet komen. Daarnaast had een prachtig afstandschot van dezelfde Thomas een beter lot verdiend, al moet gezegd dat het geluid van het op de lat uiteenspattende schot veel goed maakte. Na 50 minuten stond er een geflatteerde 8-2 op het bord…

Na de wedstrijd kreeg Viod ook vanuit het sportieve Silvolde-kamp de complimenten voor het vertoonde spel. Hoewel de uitslag een ouderwetse veegpartij doet vermoeden, verliet Viod eervol, met veel lof en applaus, maar zonder punten, sportpark de Munsterman…

Volgende week is Viod vrij. De komende 2 weken zal Viod op de trainingen verder op zoek gaan naar de voetballende oplossing om het fysieke geweld tegenstand te bieden. Dat is een mooie en leerzame uitdaging voor deze ploeg! Op 29 oktober is Viod JO11-3 weer thuis te bewonderen tegen FC Trias JO11-4. Dan zal blijken of er weer een stapje is gezet. Komt dat zien op sportpark Dichteren!