Op 29 oktober speelde we een belangrijke pot, want we moeten tegen de koploper VVL JO11-2G.

De jongens zijn zich hier ook van bewust en fanatiek als ze zijn staan ze vol goede moed in het veld.

Onze eerste aanval komt van Renzo met zijn eindeloos rennende benen, helaas de bal gaat net langs de verkeerde kant van de doelpaal.

Daarna na een mooi samenspel van de jongens ziet Renzo kans om onze ploeg op voorsprong te zetten, en schopt de bal richting goal maar helaas ook deze bal gaat er niet in.

Er volgt in een spannend duel een vrije trap voor VVL maar door goed verdedigingswerk krijgen ze geen kans om de bal richting ons goal te krijgen.

De jongens lijken een beetje te verslappen want ze hebben tot nu toe nog geen doelpunten gescoord en moeten hard vechten om de tegenpartij geen kans te geven te scoren, jammer genoeg weet de tegenpartij hier gebruik van te maken en scoort hun eerste doelpunt en kort daarop ook het tweede doelpunt.

Finn laat dit niet over zijn kant gaan en ziet kans om een aanval te doen richting goal, helaas stond er een keeper in die deze bal tegen wist te houden.

Renzo weet door een scherpe verdediging te voorkomen dat het 3-0 gaat word en weet de bal van richting te veranderen, Wesley en Renzo spelen mooi samen in de verdediging en krijgen hierdoor balbezit. Ook Duke en Jens staan hun mannetje in de verdediging en ook al doet VVL nog zo hun best, ze hebben een zware kluif aan ons team.

Het is tijd voor de peptalk van Ewald en Mark in de rust. De jongens krijgen allemaal weer lekker limonade en er word ze verteld hoe goed ze eigenlijk aan het voetballen zijn tegen de koploper en dat ze dat vooral vast moeten houden, uiteraard nog veel meer maar dat is tussen de coaches en de boys.

Het heeft in ieder geval weer geholpen want na de rust scoort Nick het eerste doelpunt, hoppaa we zijn van de nul af!!

Terwijl alle jongens weer de bekende vleugels krijgen is het vooral een mooi potje voetbal om na te kijken. De tegenstanders zijn wat beduusd dat het hun deze keer echt moeilijk word gemaakt. Bob maakt het de tegenpartij op zijn positie in de verdediging ook niet makkelijk en als er wat langs hem heen gaat staat er een topper van een keeper Frank in ons goal die de ballen die hij om zijn oren krijgt er stuk voor stuk steeds weer weet uit te houden.

Het lukt de jongens om samen een aanvallend spel te spelen en het is Marvin die ons tweede doelpunt scoort!!!

Dat was even een tegenvaller voor de koploper dat we gelijk speelde, onze jongens hebben weer een super mooie wedstrijd neergezet!!

 

Wendy