Viod JO13-6G – Angerlo Vooruit JO13-2GD

Vandaag staat alweer de laatste thuiswedstrijd van deze najaarscompetitie op het programma.

Zonder Fleur, maar verder compleet, mogen we vandaag aantreden tegen een van de toppers uit onze competitie. Angerlo staat vierde.

Kynan die net even te lang van zijn warm bedje had genoten, begint – anders dan gepland – in de wissel. Isa S. en Isa L. houden hem gezelschap “op de bank”.

We beginnen met Bram S., Gabriël (die het de vorige wedstrijd erg goed deed in de spits) en Dominique in de aanval. Op het middenveld Eline, Kai en Sven. Achterin starten Sueña, Jasmijn en Viktor met Anisha als laatste “man” daar weer achter. Onze sluitpost is uiteraard weer Bram B.

Vanaf de aftrap zijn we scherp en gaat het (tegen verwachting in) behoorlijk gelijk op tegen deze hoog geclasseerde tegenstander. Anisha laat zien een echte teamspeler te zijn en helpt met goed en stevig ingrijpen onze mandekkers met het weghouden van de tegenstander. Jasmijn, Sueña en Viktor hebben goede, snelle tegenstanders bij zich staan, maar de rugdekking van Anisha en het ondersteunen door Eline, Kai en Sven is telkens op tijd en met een aantal goede ingrepen van Bram B. houden we de goal voorlopig schoon.

Op het middenveld kunnen we zelf ook nog wel eens vooruit spelen, waardoor onze spitsen (die er vandaag bijzonder veel zin in lijken te hebben) zo nu en dan kunnen uitbreken en voor gevaar kunnen zorgen. Met de snelle Gabriël in de punt van de aanval zijn we een paar keer dichtbij, maar grote kansen blijven nog even uit.

Omdat de achterhoede wat langzaam bijsluit en onze voorhoede goed druk zet naar voren is het voor onze middenvelders bijna niet te belopen. De eerste tegentreffer komt dan ook niet als een verrassing. Een goed uitgespeelde aanval vanaf de linkerkant wordt rustig binnen geschoten door Angerlo. 0-1. We laten ons hierdoor niet van de wijs brengen en blijven als team goed meevoetballen en krijgen ook zelf wat kansen. Na een mooie steekbal van Bram S. is Gabriël iedereen te snel af en gaat als een speer richting de goal. Hij probeert het met een hard en laag schot in de verre hoek. De keeper houdt het schot, maar kan de bal alleen naar de zijkant weg slaan. Precies in de voeten van Dominique die heel goed was meegelopen en zijn goede spel nu eindelijk weer eens beloont met een doelpunt. 1-1!

De tweede tegentreffer was ook weer onhoudbaar. Een mooi afstandsschot vliegt ver over Bram in de verre bovenhoek. Wie weet kan hij hier over een tijd (en na een flinke groeispurt) wel bij…

Voor rust moeten we ook de derde tegentreffer incasseren. Na opnieuw een goede individuele actie van de voorhoede van Angerlo vliegt de bal achter Bram in het net. 1-3. Ondertussen zijn Kynan, Isa S. en Isa L. in het veld gekomen voor Viktor, Sueña en Bram S. De “nieuwe” voorhoede is gretig en laat zich niet zomaar aan de kant zetten door de fysiek sterke verdedigers van Angerlo. Helaas kunnen we niet meer écht gevaarlijk worden, maar we geven ook niets meer weg.

In de rust kunnen we even opwarmen en op adem komen. Eline is ziek naar huis vertrokken. Ze voelde zich eerder al niet lekker, maar wilde het ondanks de koorts toch proberen. Gelukkig hebben we voldoende wissels, maar zullen we haar toch missen.

Als we naar het veld lopen hoor ik de tegenstanders met elkaar praten: “Jij kon niet winnen van dat lange meisje” (Isa L. was inderdaad goed bezig).

De eerste helft speelde zich vooral af op onze helft van het veld, maar de tweede helft gaat het beide kanten op. Kynan komt een aantal keren in een mooie positie voor de goal, maar een treffer blijft uit. Ook een geweldige hakbal op Isa L. die vervolgens uithaalt eindigt niet tussen de palen. Gabriël is voor zijn wisselbeurt ook nog heel dichtbij, maar ook hij krijgt de bal niet voorbij de keeper.

Anisha gaat weer voorop in de strijd (om de bal) en wint veel duels. Wanneer ze in het strafschopgebied weer eens ingrijpt en de bal net voor de voeten van de tegenstander corner tikt, ziet de scheidsrechter daar een overtreding in en fluit. Bijna iedereen (op en langs het veld) gaat er vanuit dat Anisha de vrijetrap mee krijgt, maar de enige die daar anders over denkt blijft bij zijn beslissing en geeft een penalty! Gelukkig hebben we onze eigen koele kikker in de goal staan en niet voor het eerst dit seizoen stopt Bram de penalty. Gerechtigheid.

Helaas kan hij niet veel later alsnog de bal uit het doel rapen nadat de snelle buitenspeler na een mooie solo de bal bekeken in de hoek mikt. 1-4. Nadat Kai weer doorgeschoven is naar het middenveld, stoomt hij een aantal keren langs alles en iedereen op, maar stuit op het laatste moment op verdediger of keeper. Er wordt niet meer gescoord. Eindstand: 1-4.

Een uitslag waar we prima mee kunnen leven. We hebben goed gespeeld. Verdienden eigenlijk wel iets meer, maar tegen de nummer vier hebben we een mooie wedstrijd met veel inzet laten zien. Hopelijk zetten we deze positieve lijn door en kunnen we volgende week tegen de nummer zes (HC ‘03) misschien met een punt of drie naar huis…