Een onverwacht sterke hekkensluiter… VIOD JO13-6G – Be Quick Zutphen JO13-3G

Zonder Isa L. – die had andere sportieve verplichtingen – maar verder compleet, kunnen we vandaag het debacle van afgelopen week tegen Basteom hopelijk achter ons laten en weer vertrouwen kweken tegen de hekkensluiter.

Eerst gaan we op de foto. Een professioneel team staat ons op te wachten. Het duurt even voor we op de juiste manier staan/zitten, maar dat wordt vast een mooi plaatje. “Links” en “rechts” blijken dan al moeilijke begrippen…

We gaan de kleedkamer in voor de voorbespreking en daar wordt nog even stil gestaan bij de verbeterpunten van de afgelopen wedstrijden en uiteraard de opstelling en de wissels doorgesproken.

We beginnen de wedstrijd met Bram B. op goal. Sueña, Anisha, Jasmijn en Viktor achterin. Fleur, Kai en Isa S. op het middenveld en voorin Bram S. Gabriël en Dominique. Gabriël heeft veel wedstrijden achterin gespeeld, maar de laatste tijd met enige tegenzin. Zijn snelheid kunnen we ook goed voorin gebruiken, dus mag hij daar vandaag voor gevaar zorgen. Eline, Sven en Kynan beginnen in de wissel.

We beginnen de wedstrijd goed en het lijkt gelijk op te gaan, maar al vrij snel lopen we vooral op het middenveld uit positie. “Rechts” en “links” blijken opnieuw moeilijke begrippen. Wat ook (nog) niet automatisch gaat is het begrijpen welke tegenstander bij welke positie hoort.

Al snel lopen we weer door elkaar en daar profiteert de tegenstander op het middenveld veelvuldig van. Gelukkig hebben we met Kai, Isa S. en Fleur heel veel loopvermogen op het middenveld en vechten ze ook voor elke verloren bal, maar die extra meters kunnen ze niet altijd optijd goedmaken.

Voorin hebben onze jongens veel moeite met de fysiek sterke meiden van Be Quick en komen we alleen door de lange bal op de super snelle Gabriël langs de verdediging. Dat lukt een paar keer, maar het geluk ontbreekt bij het laatste setje.

Goed keeperswerk en verdedigend werk van onze jongens en meiden houden voorlopig de wedstrijd in evenwicht. En eerlijk gezegd geeft dat ook de verhoudingen op het veld weer. Het gaat gelijk op.

Toch weten de gasten uit Zutphen te scoren. Met een goede individuele actie worden zowel Viktor als Jasmijn uitgespeeld en kan Bram B. de tegentreffer niet voorkomen. 0-1.

Na de eerste wissels lijken we het weer goed op te pakken. We staan beter in positie en krijgen dan een aantal goede mogeljkheden. Onze corners zijn altijd gevaarlijk en ook in deze wedstrijd zijn we dicht bij een doelpunt, maar hij wil er (nog) niet in.

Met deze kleine achterstand gaan we richting kleedkamer en (in ieder geval langs de lijn) hebben we het gevoel dat er vandaag meer in zit.

Dat wordt direct na rust nog eens onderstreept door een geweldige dieptebal op Gabriël, die het op waarde schat en alleen op de keeper af rent, maar opnieuw gestuit wordt. Daar hadden we meer verdiend.

Na de tweede wisselbeurt als Dominique weer in het veld staat laat hij weer zien dat hij heel goed kan voetballen. Enkele combinaties met Isa S. en Fleur en een goed spelende Kynan zorgen voor gevaar. Een afstandsschot mist net wat kracht om de keeper te passeren. Ook Bram S. krijgt na een goede passeeraktie een kans, maar ook zijn inzet is niet voldoende. Fleur en Isa S. zijn ook nog dichtbij, maar de bal lijkt er gewoon niet in te willen. En dan weet je het wel…

Als wij hem er niet inschieten, dan doet de tegenstander het wel. Met een geweldige solo vanaf het middenveld passeert hun sterk spelende spits onze verdediging en laat Bram B. kansloos op zijn bekeken schot. 0-2.

Anisha is weer ouderwets agressief op de bal en speelt een prima wedstrijd. Ze wint veel duels en gaat voorop in de strijd. Na opnieuw een goede ingreep, waarbij ze hard tegen de tegenstander botst, moet ze helaas gewisseld worden. De bloedlip doet nog het minste pijn. Kai neemt haar positie over. Terwijl Anisha naar de kant gaat en de zorg en aandacht nog even bij haar is, wordt er opnieuw gescoord. 0-3.

De laatste tegentreffer is opnieuw een fraaie. De beste man van het veld (aan de kant van de tegenstander) pakt de afgeslagen bal op het middenveld en met een geweldige snelheid soleert hij dwars door onze ploeg. Zowel de middenvelders als de verdedigers staan er bij en kijken er naar. We zijn niet bij machte om deze acties te stoppen. 0-4. Opnieuw moet Bram B. de bal uit het net vissen en de teleurstelling is zichtbaar. De altijd positieve vrolijke sluitpost heeft na het laatste fluitsignaal even zijn tijd nodig. Gelukkig is papa dichtbij en voegt hij zich al snel met opgeheven hoofd weer bij de groep.

Opnieuw hebben we niet kunnen scoren, maar we hebben wel laten zien dat we wel degelijk kunnen voetballen en met een beetje meer geluk voor de goal kunnen we ons hopeljk volgende week ook weer eens belonen en samen met onze trouwe supporters juichen!!