VIOD JO13/1 – MvR JO13/1

We brengen onze tegenstander hun grootste nederlaag in de competitie toe; 8-1. Het meest plezierig is, dat we maar liefst 7 verschillende namen op het scorebord kunnen noteren. Een aantal doelpunten ontstaat ook nog eens uit veel getrainde aanvalsvormen. Toch moeten we kritisch blijven. In de 1e helft verschijnen de aanvallers van MvR een aantal keer in een 1 tegen 1 situatie met Bart Wiecherink, onze betrouwbare keeper. Dit levert dan ook een tegentreffer op.

Het is dus belangrijk dat we aandacht schenken aan de restverdediging; hoe staan we verdedigend opgesteld als we zelf in de aanval zijn? Het is dus voor bijvoorbeeld een keeper of centrale verdediger belangrijk dat hij vooral aanwijzingen geeft als wij in de aanval zijn. Is de bal op rechts, kijk dan of de linksback niet aan de buitenkant staat te dekken. Vooraf coachen levert meer op dan achteraf.

Komende zaterdag spelen we tegen kampioenskandidaat sv Grol. Wij hebben te weinig kwaliteiten om voor het kampioenschap te spelen, maar we kunnen wel voor een daverende verrassing zorgen. Daarvoor zullen we boven onszelf moeten uitstijgen en met hetzelfde enthousiasme moeten spelen zoals vandaag. Als we dat niveau halen, krijgen we een prachtige krachtmeting.

Roy Ebbers {trainer/coach}.