Zaterdag 12 november mochten onze jongens en meid aantreden tegen GWVV uit Varsselder.
Na het gelijkspel van de week ervoor in de stadsderby tegen DZC J09-5 zou een overwinning welkom zijn om onze positie in de top te behouden.

Na het startsignaal werd door Viod direct goed druk gezet; ze oogden hongerig.
Met goed passwerk kwam de eerste grote kans tot stand, die helaas werd gestopt door een sterke redding van de keeper van GWVV.
Toen was het GWVV die aan begon te dringen. Na drie onverzilverde corners viel in de negende minuut de eerste goal; 0-1 voor GWVV. De 0-2 volgde de minuut daarop.

De beurt was nu aan Viod. De keeper van GWVV nam een uittrap en schoot de bal tegen Stijn, die een goede positie had ingenomen. In een flitsende actie schoot Stijn de bal in het net , 1-2 in de twaalfde minuut!
Na de aftrap van GWVV wist Viod snel de bal weer te heroveren en na een prachtige pass van Jurre schoot Stijn de 2-2 binnen.

Het gelijkspel werd behouden door goed verdedigend werk en na een prachtig samenspel maakt Jurre een treffer: 3-2!

De eerste twintig minuten waren gepasseerd. Het was billenknijpen voor de toeschouwers, want de scheidsrechter leek aardig wat blessuretijd bij te tellen.  Viod hield echter het hoofd koel en ging met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft had Viod door veel goede acties kansen, maar helaas ging het scoren moeizaam. GWVV benutte de schaarse kansen beter en kwam uiteindelijk binnen de eerste  tien minuten in de tweede helft op een 3-6 voorsprong.

Hierna was het bikkelen; vechten voor balbezit. Het vechten werd beloond met een goal van Stijn in de zestiende minuut van de tweede helft.

De stand is geëindigd in 4-6 voor GWVV.

Speler van de week is Indy geworden. Verdiend door haar vele goede acties zowel verdedigend als aanvallend. Onze spelers hebben individueel allemaal zeer sterk gespeeld. Het is prachtig om de vooruitgang waar te nemen. Het betere inzicht in passen en kansen creëren en een overall beter gevoel voor samenspel.  Een genot en werkelijk spannend om naar te kijken!

We staan nu zesde in de competitie. Volgende week punten pakken tegen Ajax, d’ran!