Waarom een spitsentraining? Veelal ligt de focus van een trainer op het aanleren van techniek, positiespel, afwerken op doel en partijvormen. Op deze wijze krijgt iedere speler de gelegenheid zich in diverse facetten van het voetbal te bekwamen. In een gecontroleerde leeromgeving worden spelers getraind. Een prima methode, maar het gaat toch om de doelpunten en deze worden meestal gemaakt door aanvallers, oftewel een spits.

Het nabootsen van een wedstrijdsituatie gedurende een training kan soms veel tijd kosten en complex zijn. Dus zijn de oefeningen vaak op kleine schaal, waarbij het tijdens een reguliere training draait om het team. Het eindstation is echter de aanvaller die moet scoren. En hoe kunnen we hier meer rendement uit halen?

Ontwikkelen

Viod wil teams, trainers en dus ook spitsen (de aanvallers) de gelegenheid bieden om zich verder te ontwikkelen. Daarom is in december gestart met een pilot. In eerste instantie voor de selectie teams, maar dit zal in de toekomst voor alle teams aangeboden kunnen worden. Het programma betreft een samenwerking met de keeperstraining en op deze wijze snijdt het mes aan meerdere kanten.

 • Extra (specialisten) training;
  • Techniek, coördinatie & fysiek.
 • Nabootsen van wedstrijdsituaties;
  • Voor spelers & keepers gericht op elke situatie en eventuele vervolg actie.
 • Individuele begeleiding;
  • Balcontrole
  • Loopscholing

Kortom, de club biedt een extra training aan voor deze spelers. Het doel is dat zij effectiever en letterlijk doeltreffender worden in het voetballen. Deze trainingen zullen plaatsvinden op de vrijdagavond. De kracht zit hier vooral in de herhaling en dit doen wij uiteraard met een gezonde dosis plezier. Want met plezier groeit het vertrouwen en daar kan je verder mee bouwen!

 

Jos Mekkes & Bas Raben

Spitsentraining is op iedere vrijdagavond van 19:00 tot 20:15 u. Kom ook eens een keer kijken !

Voor de teams Onder 13, Onder 15, Onder 17 en Onder 19.