Tijdens de winterstop kregen een aantal spelertjes van de HMQ-cup te horen dat ze, eerder dan verwacht, het mini-tijdperk achter zich mochten laten en klaargestoomd werden voor het echte werk. Dit resulteerde in een prachtig nieuw team onder de naam JO9-12. De winterstop leek jaren te duren voor de mannen en door de aanhoudende winter en bijbehorende afgelastingen werd het geduld nog meer op de proef gesteld. Maar op 30 januari was het zover en konden de 9 dol enthousiaste spelers eindelijk hun skills en moves vertonen tijdens hun eerste training. De mannen absorbeerden de tips en trucs van trainer Damir, die al het vertoonde talent en passie in goede banen probeerde te leiden.

Om goed beslagen ten ijs te komen tijdens de voorjaarscompetitie heeft de staf besloten om het team een oefenwedstrijd te laten spelen tegen de JO9-12 van DZC. Op 4 februari reisde het team, staf en ouders voor deze stadsderby af naar onze plaatsgenoten. In de kleedkamer nam de spanning toe en werden de jongens door coach Gerwin op de hoogte gebracht van de spelregels en werden de posities ingevuld. Met Pablo als aanvoerder en Enzo als keeper betraden de jongens, trots als een pauw in hun VIOD-tenue, het veld. Direct na het fluitsignaal schoten de jongens uit de startblokken en konden de toeschouwers genieten van een prachtig schouwspel vol passie. Een doelpuntenregen was het gevolg en met een eindstand van 1-14 keerden de spelers, staf en ouders met een zeer voldaan en trots gevoel huiswaarts. Dat belooft een mooie voorjaarscompetitie te worden.

Opnieuw werd het geduld van de spelers op de proef gesteld toen de eerste officiële wedstrijd tegen DZC JO9-8 vanwege het winterse weer werd afgelast. Maar op 18 februari mochten ze weer de wei in voor een thuiswedstrijd tegen Doesburg SC JO9-2. Helaas zonder Tim, die vanwege een oorontsteking gedwongen was het live verslag thuis vanaf de bank te volgen. Bewust van het feit dat de tegenstander al competitie ervaring had opgedaan, betraden de spelers met een rotsvast vertrouwen het veld. Wouter droeg vol trots de aanvoerdersband en ditmaal mocht Kyan plaatsnemen tussen de latten. Direct na het fluitsignaal liet het team de toeschouwers wederom genieten van een prachtig schouwspel vol gedrevenheid, doorzettingsvermogen, positiespel, een hoog baltempo, prachtige passes en assists. De achterhoede liet zich niet intimideren door de tegenstander en het team bleef aanvallend spelen. Dit resulteerde in de prachtige eindstand 6-2. Met een slinger in de goal werd dit feestje uitbundig gevierd. Hoppa, de eerste drie punten zijn in the pocket!

De komende week genieten de spelers van een welverdiend carnavalsverlof. Op 11 maart staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma en reist het team af naar Wehl voor een treffen met Concordia-W JO9-5G.