Afgelopen zaterdag mochten de boys van JO9-1 eindelijk weer de wei in.

Na de afgelasting van vorige week was het vandaag Fc Winterswijk JO9-1 dat op bezoek kwam.

Een club met een goede jeugdopleiding maar ook een oude bekende omdat wij in het najaar-seizoen reeds bij elkaar in de competitie zaten. De afgelopen weken was er veelvuldig op positiespel getraind en het strijdplan was dan ook voor vandaag om het met voetballende oplossingen te doen. Na een wat rommelige warming-up door het delen van het veld met 4 andere teams, een shirtwissel naar wit omdat de gasten ook in het zwart speelden kon er afgetrapt worden.

De vaste en altijd goed leidende scheidsrechter Marcel floot en de bal rolde. Al snel was er een krachtsverschil zichtbaar en onze spitsen werden tot 5 maal toe vrij voor de keeper gezet, echter werd er met deze 100% kansen onrustig en onzorgvuldig omgegaan. Winterswijk probeerde het met enkele counters maar ook deze werden in de kiem gesmoord door Julian,Lloyd en Timme .Toch lukte het Viod om te scoren. Het was ook nog eens een mooi opgebouwde aanval over de rechtervleugel via Thijmen die met fijne nauwkeurigheid op het hoofd van Niek werd gelegd. 1-0!! Was nu de ban gebroken? Viod wilde wel maar het speelde onzorgvuldig  en een groot aantal spelers leek moeite te hebben met het hoge tempo. Toch creëerde Viod de kansen maar ook Winterswijk bleef gevaarlijk met zijn counters. In de 2e helft was het eenzelfde beeld. En Viod verdubbelde al snel de voorsprong. 2-0!  Vanuit een steekpass op het middenveld rondde Koen zonder de bal aan te nemen in 1 keer af en liet de keeper kansloos. Maar niet veel later deed Winterswijk iets terug en de marge was weer 1….. Viod ging verbeten op zoek naar een nieuwe goal en het werd een boeiende strijd. Jorg werkte hard op het middenveld en veroverde veel ballen en stuurde met regelmaat de vleugelspelers Cesur en Timo weg. Uiteindelijk was het een lange bal op spits Niek en die ronde keurig af, 3-1! Niet veel later klonk het eindsignaal en de eerste 3 punten waren binnen!!

Een resultaat ,al vond de technische staf dat er op veel vlakken nog ruime verbetering in zit. Zeker als wij mee willen doen in de bovenste helft van de ranglijst in de hoofdklasse zullen inzet en focus geëist worden! Serieus een wedstrijd ingaan maar ook het afsluiten hiervan en je tegenstander bedanken voor de wedstrijd zijn belangrijke verbeterpunten. Hier hebben we in de  aankomende weken weer voldoende tijd voor dit in te slijpen omdat de eerst volgende wedstrijd pas op 11 maart plaatsvindt. In en tegen de boys van Vorden.