KNVB STAPT OVER NAAR MOBIELE DIGITALE WEDSTRIJDFORMULIER.

Het amateurvoetbal stapt volgend seizoen (2017-2018) over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf 1 september 2017 dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone gaan.

Het mobiel digitaal wedstrijdformulier heeft een fantastische ontwikkeling voor het amateurvoetbal, ook voor VIOD. Iedereen zal blij zijn dat ook het wedstrijdformulier de stap naar het digitale tijdperk heeft gemaakt. Sinds dit seizoen wordt de app gebruikt in het zaalvoetbal en wordt er ook in het veldvoetbal mee getest. De resultaten en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn zo positief, dat de KNVB nu heeft besloten om al met ingang van het seizoen 2017-2018 volledig over te gaan op het mobiele wedstrijdformulier.

Met deze app kost het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite. Dit betekent minder administratief werk, ook voor onze vrijwilligers. En na afloop van de wedstrijd is er meer tijd voor ‘de derde helft’.

De clubs worden binnenkort via bijeenkomsten, online informatie en persoonlijk contact door de KNVB geïnformeerd.

Plastic spelerspassen met ingang van volgend seizoen afgeschaft:
Onderdeel van de Wedstrijdzaken-app zijn ook de digitale spelerspassen. Hierdoor worden de huidige plastic spelerspassen met ingang van volgend seizoen afgeschaft. De uitlevering van deze passen stopt op zeer korte termijn, daar men na 4 maart geen nieuwe spelerspas behoeft aan te vragen. In de toekomst zal een spelerspas ook niet meer verlopen; dit proces gaat volledig digitaal.

Met vriendelijke groet,

Bestuur vv VIOD