Na de successen in de najaarscompetitie onttrok Viod JO11-3 zich de afgelopen maanden aan het oog van de landelijke media. Hoewel gedacht werd aan een langdurig trainingskamp in zonnige oorden, was de harde realiteit dat sporthal de Zonneboom het toevluchtsoord was gedurende de wintermaanden. Buiten het zicht van de landelijke pers werd er, zelfs in de Kerstvakantie, getraind. Daarnaast werd er een mini-zaalcompetitie gespeeld, waarbij Viod, in een sterk deelnemersveld met 3 van de 4 ploegen die een klasse hoger (gaan) spelen, knap beslag gelegd op het zilver!

Desalniettemin werd er al enkele weken reikhalzend uitgekeken naar de start van de voorjaarscompetitie in de buitenlucht. Uiteindelijk is de zaalcompetitie weliswaar een mooi intermezzo gedurende de wintermaanden, maar buiten voetballen is uiteindelijk toch ‘het echte werk’.

Werd vorige week de competitie-ouverture tegen AVW nog afgelast wegens winterse weersomstandigheden, zaterdagochtend deed het bijna voorjaars-achtig aan op het gezellige sportpark Dichteren.

Leider Edwin ontbrak deze ochtend in de technische staf. Het hardnekkige gerucht ging dat dit het gevolg was van de grondige evaluatie van de 1e seizoenshelft. Echter voorafgaand aan de wedstrijd werd dit gerucht vanuit de spelersgroep ontzenuwd en werd, volgens ingewijden, het unanieme vertrouwen in Edwin uitgesproken. Bovendien sprak één speler zich ook, non-verbaal, uit tegen een permanente aanstelling van Jeroen, de ervaren en geslepen vervanger van Edwin deze ochtend. Hoewel binnen de spelersgroep is afgesproken alle perikelen binnenskamers te houden, denkt de lokale media toch zeker te weten dat het hier om zijn eigen zoon, Luc, gaat. Om verdere familieperikelen in de kiem te smoren, lijkt het dan ook voor de hand liggend dat Edwin de volgende wedstrijd weer  van de partij zal zijn.

Na een degelijke warming-up kwam Viod, aantredend zonder de skiënde Zoey, niet goed uit de startblokken. OBW voetbalde simpelweg beter, maar kwam wel wat gelukkig aan een 0-1 voorsprong. Thomas en Job coachten elkaar niet, waardoor de bal tussen hen in bleef liggen. De attente OBW-spits maakte daar dankbaar gebruik van:0-1. Een mooi leermoment voor de beide mannen, waar in de rust ook samen op teruggekomen werd.

Na de 0-1 was Viod echter wakker geschud en ging Viod steeds beter spelen. Er werden prachtige aanvallen op de mat gelegd. Vaak werd daarbij de aanval voetballend ingeleid door de als een echte libero inschuivende Adil. Door goals van Luc, Juelz en Jort, waarbij de prachtige inleidende actie en assist van Noah als technisch hoogstandje niet onbenoemd mogen blijven, liep Viod uit naar een fraaie 3-1 voorsprong. OBW werd van het kastje naar de muur gestuurd en het leek een zekerheidje te zijn dat Viod de wedstrijd voor de rust definitief zou beslissen, ware het niet dat de overigens uitstekend fluitende scheidsrechter Jurgen zich bij een F-pupillenwedstrijd waande en na 20 minuten floot voor de rust. Afgesproken werd dat dat dat in de 2e helft gecompenseerd zou worden…

In de kleedkamer werd er samen lering getrokken uit de 1e goal, maar werd de ploeg ook gecomplimenteerd met het fantastische antwoord na die tegengoal.

Hoewel wat minder oogstrelend dan in de 1e helft, bleef Viod de bovenliggende ploeg en liep uiteindelijk via goals van Thomas en Jort uit tot 5-2. Geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat het de technische staf al enige tijd zorgen baarde dat de verdedigers wel erg veel en erg enthousiast inschoven, waardoor Rayen zich af en toe een roepende in de woestijn gevoeld moet hebben. Voetbaltechnisch natuurlijk fantastisch om te zien, maar vanuit ondergeschikt resultaattechnisch oogpunt was het billenknijpen en moest er langs de lijn af en toe op de tong gebeten worden.

OBW maakte namelijk dankbaar gebruik van de frivoliteiten van Viod en kwam terug tot 5-4! Scheidsrechter Jurgen gaf direct na de 5-4 aan dat compensatie van de te korte 1e helft inging. Een bloedstollende en tergend langzaam voorbij gaande 5 minuten volgde, waarbij Viod niet meer toe kwam aan goed voetbal. Daarentegen werd er wel gestreden! Na een cornerreeks, waarbij zelfs de lange keeper van OBW voor de goal te vinden was, waarbij zelfs Len, normaal gesproken niet de man die zijn fysiek maximaal gebruikt, letterlijk handen en voeten gebruikte om zijn directe tegenstander in bedwang te houden, waarbij de bal op de lat uiteen spatte, waarbij de bal minutenlang in de doelmond leek te blijven hangen en waarbij uiteindelijk Job en zijn kornuiten met kunst en vliegwerk de bal uit de goal wisten te houden, floot Jurgen eindelijk voor de laatste maal: 5-4!

Na een najaarscompetitie waarbij de verschillen groot waren en de spanning in de wedstrijden daardoor  beperkt was, werd er gehoopt dat Viod nu in een competitie ingedeeld zou zijn waarbij de verschillen kleiner zouden zijn. Deze hoop werd deze ochtend direct ingewilligd, ware het niet dat Viod die spanning op het eind zelf ook wel een heel klein beetje leek op te zoeken. Desalniettemin een fraaie start van de voorjaarscompetitie!

Aankomend weekend heeft de selectie carnavalsverlof. Op 4 maart wordt de competitie vervolgt en staat de eerder afgelaste wedstrijd tegen AVW op het programma.