VIOD JO13/1 – AZSV JO13/1

Na een periode van afwachten, improviseren en aangepaste programma’s spelen we vandaag onze eerste competitiewedstrijd na de winterperiode. De uitwedstrijd tegen AZSV eindigde destijds in een boeiende 0-0. De sterke verdediging was destijds niet te passeren en ook vandaag creëren we weinig uitgespeelde kansen.

Daarbij komt dat AZSV de afgelopen periode op de kunstgrasvelden heeft kunnen doortrainen omdat deze keurig sneeuwvrij werden gemaakt. We kunnen niet meten of het resultaat van vandaag daarmee te maken heeft, maar we missen zienderogen ritme. In de 1e helft geven we 2 kansen weg en deze resulteren meteen in 2 doelpunten. Daartegenover scoort Gijs Besselink uit een goed genomen corner van Tycho Seinhorst. De rust- is tevens de eindstand; 1-2.

”Wat doet de keeper van AZSV als deze de bal heeft?”, ”Die speelt 1 van de 2 centrale verdedigers aan voor het verzorgen van de opbouw”, luidt het correcte antwoord in de rust. In de 2e helft zetten de spitsen Daan Mombarg, Matthijs Maatkamp en Gijs agressiever druk, al kunnen ze zich daarin zeker nog veel verder ontwikkelen. De grootste kans op de gelijkmaker is voor Matthijs, maar hij krijgt de bal na een puike voorzet van Gijs niet achter de dappere doelman van AZSV.

We maken helaas een valse start na de winterperiode, maar zullen blijven strijden voor het handhaven van de 4e positie. Bovendien gaan we ongetwijfeld boeiende wedstrijden spelen tegen de nummers 1, 2 en 3. Deze gaan uitmaken wie de kampioensschaal in ontvangst mag nemen.

Roy Ebbers {trainer/coach}.