Ook de return in Varsselder tegen GWVV is geëindigd in ’n gelijkspel, met dezelfde cijfers als de wedstrijd aan het begin van het seizoen op Sportpark Dichteren. Ook toen eindigde de confrontatie tussen VIOD en GWVV in 2-2 gelijkspel. Kwam VIOD in de heenwedstrijd snel op ’n 2-0 voorsprong, nu brak GWVV de wedstrijd open. Nog voor rust kwam VIOD op gelijke hoogte door een doelpunt van Stijn Tomesen. Lex Overbeek zette VIOD in de 2e helft op voorsprong, echter scoorde de thuisclub 10 minuten voor tijd de gelijkmaker en leverde deze wedstrijd VIOD slechts 1 punt op. Toch kijkt hoofdtrainer Jan Lorsé tevreden terug op deze wedstrijd.

“We begonnen goed aan de wedstrijd, veel in balbezit en hierdoor waren wij veelvuldig op de helft van GWVV te vinden”, aldus Jan Lorsé die vooraf wist dat dit een lastige wedstrijd zou worden, daar de thuisclub over goede aanvallers beschikt. “Zij konden weer beschikken over Jelle Vis en hebben ook Niels Schweckhorst en Ron Prinsen in de aanval staan. Gevaarlijk waren zij met hun corners, daar kwam ook het openingsdoelpunt uit (1-0). De bal viel in het 5 meter gebied voor de voeten van   Chiel le Comte, die raak schoot”. VIOD kwam in blessuretijd nog net voor het rustsignaal op gelijke hoogte. Marten van Delden stond aan de basis, die ’n corner bij de 2e paal neerlegde, waar Stijn Tomesen kon scoren (1-1).

In het 2e deel van de wedstrijd begon VIOD niet goed. “We mogen Willem (doelman Thijssen van VIOD) bedanken dat we aan het begin van de 2e helft niet op achterstand kwamen. Zijn reflexen hield ons tot tweemaal toe op de been. Daarna herpakken wij ons goed, gingen weer beter voetballen en kwamen door Lex (Overbeek) op voorsprong”aldus Jan Lorsé.  De kleine middenvelder van VIOD schoot de bal, die via de paal weer terug in het veld was gekomen, achter de GWVV doelman (1-2). Hierna brak een fase aan dat VIOD de wedstrijd op slot had kunnen gooien. “In een overtal situatie kregen we de kans om 1-3 en zelfs 1-4 te maken. Lex Overbeek liet een riante kans liggen na een combinatie met Jorn Eijkelkamp. Ook Thomas Jansen kon vrij opkomen en de bal binnenschuiven” vult Jan Lorsé aan.

Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. VIOD werd op eigen helft terug gedrukt en moest alle zeilen bijzetten nadat de gelijkmaker door Dion mulder (2-2) na ’n scrimmage werd binnengeschoten. “Het thuispubliek ging na die gelijkmaker erachter staan en ik mag trots op het team zijn dat we nog dat puntje over de streep hebben kunnen trekken” Ook gaf de trainer een compliment naar het hele team, inclusief naar Jeroen Westerhof die de plek had ingenomen voor de afwezige Jos Klein Bleumink. “De groep heeft het fantastisch gedaan. Dit is de basis voor de volgende twee wedstrijden, thuis tegen Etten en uit tegen Loil”.

De trainer doelt op het succesje dat er ligt als deze 2 wedstrijden in winst worden omgezet. Mede door het goede doelsaldo kan dit een periode titel voor VIOD opleveren.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Thomas Jansen (l) zet een blok tegen 2 spelers van GWVV

Marten van Delden ziet zijn voet naar de bal en het hoofd van speler GWVV gaan

Dominic Bolmeijer in duel met zijn tegenstander om de bal te veroveren

Lex Overbeek gaat uit zijn dak nadat hij VIOD op voorsprong heeft gezet. Julian Bril en Jorn Eijkelkamp willen hem feliciteren.

VIOD mag zijn doelman Willem Thijssen bedanken voor het behaalde gelijke spel.

Meer foto’s van deze wedstrijd: Gemaakt door fotograaf GWVV: KLIK HIER

Meer foto’s van deze wedstrijd gemaakt door Erik Eijkelkamp: KLIK HIER

aanvulling maandag of dinsdag te zien.