18 februari 2017

Na een redelijk geslaagde zaalcompetitie was het afgelopen zaterdag eindelijk weer zover om onze kunsten te vertonen op het veld.
Onze mannen en meid hadden er zichtbaar zin in, want na 2 minuten voetballen lag de bal al achter de keeper van DCS in het netje door een individuele actie van Jurre.
Er ontstonden in een hele korte fase veel kansen aan beide kanten. DCS wist hier beter mee om te gaan en scoorden in de 5e, 8e en 12e minuut.
We stonden uit het niets met 3-1 achter.  Dit betekende maar een ding: “D’ran met z’n allen!”.

Onze keeper Tijn begon met een aantal goede reddingen. DCS was daar duidelijk van onder de indruk, want ze kwamen steeds minder in de buurt van onze goal.
Vervolgens ging Stijn in de 17e minuut alleen op de keeper af en scoorde met een mooi schot de aansluitingstreffer 3-2.

In de rust werd er vooral gesproken over het kinderfeestje van Tijn, die hij die middag ging vieren.
Ook werd er nog wat met ouders, opa’s en oma’s gepraat over de kou en of ze de hele wedstrijd bleven kijken.  Tja, dit soort dingen doe je gewoon in de rust van een voetbalwedstrijd en ga je het helemaal niet hebben over hoe we de wedstrijd kunnen winnen en wat we wellicht anders of beter zouden kunnen doen… ;-D

De gezellige en korte onderbreking wierp toch gelijk z’n vruchten af.
In de 21e minuut twijfelde onze aanvoerder Liam niet door een breedtepass van Indy hoog in het doel te schieten, 3-3.
4 minuten later scoorde Stijn de 4-3.  De 5-3 in de 29e minuut rolde tergend langzaam over de doellijn door een schot van Jurre die door Liam van richting werd veranderd.
(Dit soort doelpunten, waarbij we de doelpuntenmaker niet echt aan kunnen wijzen, maken we wel vaker mee. Maar uiteindelijk komen we er altijd wel uit: “Ieder heeft een half doelpunt gemaakt”. Prima, toch?!)

Na veel  goed verdedigend werk van onder andere Youry, Niek, Gijs en Scott scoorde DCS in de 35e minuut toch nog de 5-4.
Met nog  5 minuten te spelen kon het nog weleens heel spannend worden, wat ook heel duidelijk  zichtbaar en hoorbaar was bij onze supporters.
Jurre en Indy hadden uiteindelijk genoeg van al dat nerveuze gedoe langs de kant en schoten in de 38e en 39e minuut de 6-4 en 7-4 binnen.

Hoppa!! Al met al een goed begin van de 2e competitieronde. Nu op naar de volgende wedstrijd op 11 maart thuis tegen DVV JO9-4G. Tot dan!