Vorige week zaterdag 18 maart stond de wedstrijd tegen SDOUC JO9-1 op de kalender. Hiervan hebben we even van moeten bijkomen. VIOD JO9-4 moet duidelijk wennen aan de tegenstand in de 2e klasse. Van deze wedstrijd wisten we dat we alles moesten geven. SDOUC staat immers toch wel bekend als een sterke tegenstander in deze klasse. En als we deze jongens ook op het veld zien staan tijdens de warming up druipt de gretigheid ervan af. Ze zijn wederom groter. Maar dat mag geen verschil voor de wedstrijd zijn.

We beginnen de wedstrijd zoals we de tweede helft tegen Zeddam/ St. Joris ook zijn begonnen. Dat was de insteek naar de jongens toe. Fel op de bal en als team op het veld staan. Daryl is aanvoerder en kreeg de opdracht mee om de jongens hiermee aan te moedigen. Helaas verliep de wedstrijd anders dan we gedacht hadden. De gretigheid aan de kant van Viod was ver te zoeken en de 1e helft verliep dramatisch. Dat SDOUC jongens erin hebben lopen die een balletje konden trappen was duidelijk, maar Viod was totaal de weg kwijt. Onnodig balverlies, niet verdedigen en onoplettendheid. Dit kan gewoon niet. Het staat 4-0 voor SDOUC en met deze stand gaat Viod de rust in. En dat was nodig. Onze coach voor vandaag is Ewald en samen met Peggy moesten ze met de jongens toch even een hartig woordje wisselen. Dit kon niet verder zo. We staan te slapen. Van de gemaakte afspraken was niks meer over. De 2e helft moest voor ons zijn. Zo gezegd zo gedaan laten we maar zeggen. Want inderdaad de 2e helft was voor Viod. De 4-1 kwam al snel nadat, na een aanval van Viod, de keeper de bal wegtrapte maar bij Daryl voor de voeten kwam. Daryl schiet gelijk op goal en het is raak. Niet lang daarna krijgt Stef de bal toegespeeld. Via deze mooie passe kaatst hij de bal in het net van SDOUC.  4-2! Ai de begeleiders van SDOUC beginnen nu wel wat nerveus te worden. De jongens worden vanaf de kant hard toegesproken.De jongens van SDOUC laten hun koppies even hangen. SDOUC lijdt nu meerdere malen balverlies. En VIOD is eindelijk als team aan het voetballen. Het plezier komt terug en het is net of ook alles lukt.  Maar dan is er ook even een moment van onoplettendheid achterin bij Viod. SDOUC pikt de bal op en maakt dan toch de 5-2. Maar de wedstrijd is nog niet voorbij. En Viod zet nog gewoon even door. En Stef gaat er nog even met de aal vanaf de zijkant ervandoor. Hij speelt de keeper van SdOUC mooi uit en tikt de 5-3 binnen. Geweldig gespeeld. De tweede helft was overduidelijk voor Viod. Helaas toch verloren maar na de tweede helft was een gelijkspel als einduitslag een beter beeld geweest. Hier heeft Viod hopelijk van geleerd. We moeten vanaf de eerste minuut fel zijn en de aandacht erbij houden. Als je dit volhoudt dan kunnen de komende wedstrijden alleen maar beter worden.

En dat was ook de insteek voor de wedstrijd tegen Zelos JO9-1, zij kwamen Viod een bezoekje brengen op zaterdag  25 maart. De wedstrijd had voor leidster Peggy en trainer Ryan een speciale betekenis. Namelijk het weerzien van een toch wel Viod clubicoon Marco de Vries. Jaren lang is hij verbonden geweest met de club, maar helaas 2 jaar geleden richting Zelos moeten zien vertrekken. Marco heeft bij Zelos de jeugd een beetje onder zijn hoede genomen, dat wat hij destijds bij Viod een kei in was. Jammer dat hij Viod heeft verlaten. Peggy en Ryan hebben toch zo’n 3 jaar samen gewerkt met hem bij Viod en een mooie en gezellige tijd beleefd.En nu staan ze dus recht tegenover elkaar op het voetbalveld. De één is coach van Viod en de ander is coach van Zelos. Na gezellig even bijgepraat te hebben gaat de wedstrijd beginnen onder leiding van Joris Derks die ook maar al te graag deze wedstrijd wilde fluiten, ook hij heeft een mooie tijd gehad met Marco. Onze dank aan Joris nogmaals.

Guus is aanvoerder en Daan en Lyam beginnen in de wissel. Het spel begint stroef, zowel aan beide kanten. Het is nog even aftasten lijkt wel. Ook bij Zelos, net als bij vele tegenstanders die wij nu zijn tegengekomen in deze competitie, zijn er een aantal grote jongens bij. Maar dat mag natuurlijk niet uitmaken. Het gaat even gelijk op, ook al moet er wederom vanaf de zijlijn flink gecoacht worden naar een aantal spelers bij Viod. Het is mooi weer, maar we zijn ook aan het voetballen. Even wakker worden! En dat hoef je maar een keer te zeggen tegen Stef. Als hij de bal in zijn bezit krijgt gaat hij onmiddellijk richting de goal. Hij schudt Viod even wakker en maakt de 1-0. We zijn begonnen. Althans…., Zelos gaat nu ook beter voetballen en komen dan ook paar keer dichtbij een goal. Het gaat gelukkig nog net goed. We nemen dan snel weer het initiatief om naar voren te gaan, maar dat pakt niet altijd goed uit. Als er balverlies wordt geleden staat een Zelos speler helemaal alleen voorin en gaat richting Thorben. We vergeten wederom te verdedigen. Het is rust en de stand is 1-1. Het kan nog alle kanten op. Maar Viod moet meer gaan opletten. Lyam heeft opgelet en geluisterd naar de coaches in de rust. Hij werkt hard op het veld. Hij helpt achterin goed mee en dan is hij ook weer voorin te vinden. Hij verovert de bal ook een paar keer goed en probeert deze naar voren te passen. Het lukt hem niet altijd maar hij bedoelt het goed. Als we dan een hoekschop tegen krijgen staat er een Zelos speler vrij om de bal in het net te schieten. Een domper. 1-2. Kom op Viod, we kunnen het. We spelen wederom weer beter dan in de 1e helft dus we moeten ervoor gaan. Stef speelt ook weer goed mee voorin. Met een mooie dribbel neemt hij de bal mee naar voren en ziet Thijs helemaal alleen voorin staan. De keeper komt uit zijn goal en Stef schiet richting goal maar Thijs ziet ook dat de bal vaart mindert. Hij geeft nog een zetje en ja hoor het is 2-2!. Deze uitslag is dan ook op basis van de gehele wedstrijd verdiend, maar de 2e helft begon Viod eindelijk te voetballen. En dat is jammer. In deze klasse moet je het toch vanaf het begin fel en gretig zijn. Misschien dat we fysiek iets te kort komen, maar dan moeten we onze voetbalkwaliteiten gelijk in de strijd gooien. Een puntje erbij is niks mis mee. Van beide kanten zijn we tevreden, zowel Marco de Vries voor Zelos met zijn delegatie en als aan de kant van Viod. Alhoewel had hier ook wel 3 punten in kunnen zitten. Volgende week zaterdag 1 april gaan we naar Zutphen. Hopelijk kunnen we dan eindelijk onze 1e winst pakken in deze competitie. En dat is zeker geen grap!