Het ontstaan van het 1e VIOD logo is nu bekend. De gymnastiekafdeling gebruikte een afbeelding op de presentatiekleding en dit logo werd in de jaren 80 door de VIOD afdeling voetbal “gepikt”. Gebruikt tot in de begin jaren 90. Toen werden er verschillende logo’s gebruikt. Er waren verschillende in omloop, die door diverse personen waren bedacht.

1e VIOD logo, overgenomen van de gymnastiek afdeling in de jaren 80.

 

 

Erik Eijkelkamp, speler van VIOD 1 die noodgedwongen stopte met voetbal, nam in 1993 plaats in het bestuur van VIOD als bestuurslid technische zaken. Op zijn werk, op  ’n Macintosh computer, ontwierp hij het onderstaande 2e VIOD logo. Met het lettertype Brush Script als basis en de tekst in ’n hoek van 35 graden. De letter O van VIOD werd vervangen door een afbeelding van een bal, die in dezelfde computer als afbeelding te vinden was. De oprichtingsdatum wordt om het geheel compleet te maken toegevoegd. Ook heeft het logo een kleur code. De huidige secretaris van toen (Gert Meijer) moet het een en ander nog in zijn bezit hebben. Na een bestuurlijke goedkeuring werd onderstaande logo gepresenteerd en vanaf medio 1995 gebruikt op het briefpapier, enveloppen en op de VIOD uitingen zoals het VIOD-Info en VIOD-VISIE. En niet vergeten op de kalenders die werden uitgegeven.

 

het 2e VIOD logo, ontworpen door bestuurslid Erik Eijkelkamp in 1995

 

In de zomer van 2013 is een groepje mensen onder aanvoering van Mark Bisselink en Rob van Dijk een nieuwe website aan het bouwen. Ook wordt het advies ingewonnen van Ton Kistenmaker, die de oude VIOD website vanuit zijn zolderkamer iedere week ververste als webmaster van VIOD. Mark Bisselink laat Rob van Dijk weten welk idee hij heeft over een nieuw VIOD logo. Het moet ten eerste gebruiksvriendelijk zijn en een vorm van een schildje. Rob van Dijk laat dit idee door ’n designburo in Nieuwegein (Communigators) uitwerken en het onderstaand schildje is vanaf de lancering van de nieuwe website als nieuwe VIOD logo op maandag  21 oktober om 13:00 uur een feit.

3e en nieuwste VIOD logo, ’n een idee van Mark Bisselink en Rob van Dijk. De mannen achter de nieuwe VIOD website. Gelanceerd op maandag 21 okt. om 13:00 uur.