Waar we normaal ook al wat opstartproblemen ondervinden en pas later echt op stoom komen, was dat gisteren tegen Kilder helemaal het geval. Volgens de ‘analisten’ moesten we deze wedstrijd op onze sloffen afkunnen want Kilder staat onderaan en wij bovenaan in de poule. Maar soms leek het wel of we onze sloffen nog aan hadden;  er gingen ontzettend veel ballen tegen of nét langs de verkeerde kant van de paal. Mooie acties gingen daaraan vooraf, maar het wilde maar niet lukken. Vooral in de 1e helft. Marvin probeerde het met een mooi afstandsschot, Bob speelde zich mooi vrij ondanks de verdediger in zijn nek en Finn kwam als een duiveltje uit een doosje voor de keeper, maar helaas alles zonder resultaat. Ook Nick had meerdere kansen nodig voordat hij de 1e treffer op zijn naam kon zetten. Met een, toch wel teleurstellende, 0-1 voorsprong gingen we de rust in.

Ook de eerste paar minuten van de 2e helft moesten we weer een beetje opstarten maar daarna was het feest; Nick scoorde via de lat 0-2 en kort daarna met het weg tikken van de keeper 0-3. Ook Bob, Finn en Wesley bleven druk uitoefenen en ook Jens, Renzo en Duuk lieten zich steeds meer voorin zien. Finn zat kort op de 0-4 met een keihard schot op de lat. Nick zag een gaatje toen hij vanaf een meter of 25 een vrije trap mocht nemen en schoot hem strak langs de keeper. Kilder gooide inmiddels alles dicht achterin maar dat weerhield VIOD niet van scoren. Nick kwam alleen voor de keeper, hield zijn hoofd koel en passeerde de keeper om de bal er daarna beheerst in te schieten. Ook een sterk spelende Wesley zag zijn inzet beloond met een doelpunt. Hij kwam mooi vanaf de zijlijn op, speelde zijn tegenstander uit en maakte het daarna zelf af. De nummer 8 schreef Marvin op zijn naam. Omdat Marvin een sterke speler is, heeft hij nog wel eens wat verdedigers ‘aan zich hangen’ en komt hij er niet altijd blessurevrij vanaf. Gelukkig hoefde Ewald hem déze keer niet van het veld af te dragen.

Keeper Frank kon nog laten zien wat hij waard was tijdens het penalty schieten, waarbij overigens opviel dat de jongens en meiden van Kilder toch wat in hun mars hadden.

Met 8 doelpunten en 3 winstpunten  in de ‘pocket’ reden we naar Doetinchem. Volgende week verdedigen we onze ereplaats weer als echte krijgers. De sloffen laten we dan thuis ;-).