Na een enerverende overwinning op DZC, de plichtmatige winst op Bon Boys en de glansrijke overwinning op het Pincvision Toernooi 1e Paasdag was het afgelopen zaterdag tijd om de reis richting Enschede te maken, tegenstander aldaar Sparta Enschede!

Om echt aansluiting te maken op de top 3 moest deze pot gewonnen worden al was de opdracht voor onze mannen om het de koploper zo moeilijk mogelijk te gaan maken.

Dit doen wij vandaag helaas zonder Cesur die familieverplichtingen had. Na een gedegen warming-up, klonk het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Viod speelt in een inmiddels bekende opstelling. Timme, die inmiddels door diverse BVO’s in de gaten wordt gehouden op goal, achterin met de altijd hardwerkende Jorg op rechtsback, centraal Julian en op links zijn vertrouwde side-kick Lloyd. Op de mid-mid start vandaag Timo en in de voorhoede Niek en Koen. Thijmen die ziek was geweest afgelopen week start in de wissel.

Viod vliegt er gelijk op en al snel wordt langs de kant duidelijk dat hier vandaag iets te halen valt. De boys worden trouwens al weken, zowel thuis als uit, gesteund door een steeds grotere groep trouwe supporters. Wij kunnen hier dan ook wel spreken over een echte 12e man!!

Viod combineert er lustig op los en krijgt enkele grote kansen, echter heeft de hardwerkende Niek vandaag niet het geluk en staat de keeper telkens op de goede plek. Ook de inzet van Koen wordt nog niet beloond. Sparta laat met vlagen iets zien en het is ook wel duidelijk waarom deze mannen momenteel bovenaan in de poule staan, ze beschikken over een goede mix van technische- en fysieke vaardigheden en als ze aan de bal zijn gebeurt er iets.

Halverwege de eerste helft is het dan toch eindelijk raak voor Viod, Julian onderschept de bal op eigen helft; passt de bal naar Niek en begint aan een rush naar voren.

Niek loopt richting de goal en schiet op de keeper, deze weet de bal te pareren maar doet dit onvoldoende en zo komt de bal in de voeten van de mee-gesprinte Julian, die schiet hem beheerst met links binnen. 0-1! En nu doorgaan!

Nadat de Sparta de bal weer aan het rollen heeft gebracht gaat Viod op zoek naar de 2e treffer. Sparta lijkt niet in hun spel te komen, de verdienste van een gretig Viod, opgezweept door de eigen supporters. Het spel golft wat op en neer tot dat weer onze laatste man Julian de bal op eigen helft onderschept en een rush naar voren maakt, deze keer speelt hij de bal niet af maar gaat recht op het doel af. De Sparta goalie komt zijn doel uit maar de hoek is al gekozen en 0-2!!  Geweldig en het publiek uit Doetinchem gaat uit zijn dak!!!

De rust nadert en die is dan ook even nodig. Door hoogdruk te zetten en de duels sterk in te gaan kost dit ook de nodige krachten.  De spitsen Koen en Niek doen veel loopwerk, Timo en de ingevallen Thijmen proberen op het middenveld de bal te onderscheppen en de backs Jorg en Lloyd worden steeds vaker op de proef gesteld, dit doen ze met veel inzet en voetballende oplossingen. Timme moet af en toe een hoge bal verwerken maar doet dit met de juiste inzet.

Toch, enkele minuten voor het rustsignaal is er wat consternatie, 1 van de fysiek sterkere spelers bij Sparta pegelt de bal van een meter of 20 op Timme, onhoudbaar gaat deze onderkant lat naar de grond en springt het veld in. Alles wat maar Viod is roept dat de bal niet over de lijn is en de keurig leidende scheidsrechter die op afstand staat neemt dit over, dit tot ongenoegen van enkele Sparta-supporters.

Rust, even uitblazen… Wat een leuke intensieve pot tot nu toe. Viod wordt gecomplimenteerd voor de eerste helft maar ook door de staf gewaarschuwd dat Sparta de 2e helft zal proberen te gaan drukken en misschien wel alles of niets gaat spelen. Dit geeft natuurlijk ook ruimte maar achterin moet het dicht gehouden worden.

Zodra de bal weer rolt staat er een ander, voorspeld Sparta en Viod weet zich even geen raad, de kansen zijn er over en weer en het spel wordt iets grimmiger. Waar Viod vandaag niet het geluk heeft met afronden, benut Sparta wel hun kansen en door 2 rommelige goals is het weer gelijk. 2-2! Pfff! Dat is jammer, de technische staf twijfelt wat de doen, met nog enkele minuten op de klok een punt meenemen uit Enschede of toch gaat voor de driepunter? Na kort overleg wordt er voor het laatste gekozen, Viod lijkt inmiddels weer de bovenliggende partij te worden en Thijmen wordt vanuit de rechtsback-positie naar de spits gestuurd. Lloyd en Julian staan hun mannetje in de verdediging en de overige 4 veldspelers staan op de voorste linie. De bal wordt een paar keer van achteruit weggeruimd naar voren tot dat deze via kunst en vliegwerk (of was het door het aanmoedigen van de fanatieke supporters?), voor de voeten komt van Koen en Thijmen en die laatste geeft het beslissende tikje: GOAL!!  2-3!!! Wat een feest en ontlading! De mannen en supporters zijn door het dolle heen! Zeker als niet veel later de scheidsrechter affluit voor het einde! De 3 punten gaan mee naar Doetinchem en dat mag best even gevierd worden! Niet veel later staat Viod echter weer paraat voor de penaltyserie. Nog even een vriendelijke hand shake met de tegenstander en dan kunnen de mannen zich storten op het publiek met een mooie overwinnings-slinger.

Inmiddels bezet Viod J09-1 de 3e plek op de ranglijst in de hoofdklasse op 1 punt van koploper Sparta en is er nog veel mogelijk dit seizoen. Nog 4 spannende wedstrijden voor de boeg in ieder geval.

Wat ook spannend is ……op vrijdag 28 april spelen onze mannen de finale om het algehele kampioenschap van het Pincvision de Graafschap Jeugdtournament!  Dit is in het Stadion de Vijverberg en na afloop spelen de Superboeren van de Graafschap tegen Achilles!

De wedstrijd start om 17:45 en de tegenstander is niemand minder dan de winnaar van het toernooi op 2e Paasdag: DZC J09-1! Dit zal vast weer een mooi potje gaan worden!

Kaarten hiervoor zijn nog te koop aan de kassa maar wees er op tijd bij!!

Mocht het vrijdagavond niet lukken, zaterdagochtend zijn de mannen voor het laatst dit seizoen thuis te bewonderen op veld 2 vanaf 10:00, de entree is gratis!