De eerste prijs voor VIOD is binnen! Na de 4-0 overwinning op vv Etten en het puntenverlies van concurrent HC `03, is de 2e periodetitel voor VIOD. Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan in de 4e Klasse D en de titel lonkt voor VIOD. Het team van trainer Jan Lorsé moet nog uit naar Sprinkhanen en Angerlo Vooruit. In eigen huis wachten de wedstrijden tegen RKPSC en vv Doetinchem. Met een marge van 3 punten voorsprong op de nummer 2 Ulftse Boys heeft VIOD de strijd om het kampioenschap in eigen hand.

De Wedstrijd

Het was een gezapige 1e helft gisterenmiddag op Sportpark Dichteren. VIOD zocht veelvuldig de aanval en tegenstander Etten van trainer Koen van Loon maakte VIOD het moeilijk met enkele spaarzame counters. Maar echte kansen waren er niet. VIOD middenvelder Julian Bril schiet van dichtbij op de Ettense keeper Gries en Etten aanvoerder Sander van Aken knalt de bal vanuit een vrije trap op 18 meter in de VIOD muur. Nadat Lex Overbeek een harde knal op de vuisten van Etten keeper Nick Gries uiteen ziet spatten, wordt een zuiver doelpunt van VIOD op aangeven van de assistent van Etten door scheidsrechter Stevens uit Gaanderen afgekeurd. Opvallend was dat de leidsman de treffer al in zijn boekje had genoteerd en zich toch liet ompraten. Koen Monasso krijgt even later een unieke kans om voor VIOD de score te openen, nadat Julian Bril in de zestien onderuit was gehaald. Monasso mist de pingel, de ingeschoten bal schampt de paal en verdwijnt naast het doel. Bij de rust was de stand hierdoor nog dubbelblank.

2e helft

De toeschouwers hadden nog amper hun plekje op de tribune opgezocht en de armen konden bij de thuisclub omhoog. Vanaf de rechterzijde laat Julian Bril een soort voorzet los, die door de Ettense doelman totaal verkeerd wordt ingeschat. Keeper Nick Gries bukt gewillig en ziet de bal in zijn doel verdwijnen (1-0). Nadat Jorn Eijkelkamp een riante kans had laten liggen, komt VIOD binnen 3 minuten op ’n 3-0 voorsprong. Huub Oosterink scoort van dichtbij de 2-0 en Lex Overbeek ziet zijn ingeschoten bal via de binnenkant van de paal in het doel gaan (3-0). Een fase breekt aan dat VIOD de score verder had kunnen uitbreiden. Zowel Marten van Delden als Jos Klein Bleumink hebben echter geen geluk met hun doelpogingen. Toch komt de 4e treffer op het scorebord. Na wat kappen en draaien heeft VIOD middenvelder Lex Overbeek de bal goed liggen om nog eens fel uit te halen. Onhoudbaar verdwijnt de bal in het Ettense doel (4-0).

Wederom 3 punten voor VIOD en de 2e periodetitel als 1e prijs. Het behalen hiervan werd na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bart Stevens niet al te uitbundig gevierd. De titel in de 4e klasse D, dat is het streven van de mannen van trainer Jan Lorsé. Nog 4 finales !

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Huub Oosterink scoorde wel, maar ook 1 doelpunt werd ten onrechte afgekeurd

Jos Klein Bleumink is zijn tegenspeler net te snel af

Julian Bril scoorde de openingstreffer

Koen Monasso onderschept de bal

Lex Overbeek scoorde 2 wonderschone doelpunten

Dominic Bolmeijer kreeg na zijn blessure weer wat speelminuten

De Ettense doelman Nick Gries weet de bal net weg te tikken voordat Marten van Delden gevaarlijk kan worden